Reklam
Reklam

7, 8 VE 9 KASIM TARİHLERİNDE, KEŞAN BİLİMLE ŞENLENİYOR PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

7, 8 VE 9 KASIM TARİHLERİNDE, KEŞAN BİLİMLE ŞENLENİYOR PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
  • 16.09.2021
Reklam

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi, Trakya Üniversitesi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İpsala İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Keşan Hastanesi, Keşan Saros Doğa ve Sporları Derneği, Türkiye Muhtarlar Derneği, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Keşan İlçe Jandarma Müdürlüğü, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü, Keşan Sosyal Hizmet Müdürlüğü işbirliğinde, 7, 8 ve 9 Kasım 2021 tarihlerinde “TÜBİTAK 4007 Keşan Bilimle Şenleniyor” projesi hayata geçirilecek.

Projenin hedef kitlesi ise 06-18 yaş aralığındaki ilkokul, ortaokul, ortaöğretim çağındaki öğrenciler, her branştan öğretmenler ve veliler ile Keşan halkı olarak açıklandı.

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, proje ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı. “Keşan Bilimle Şenleniyor projesi kapsamında; bilimin zor ve sıkıcı bir öğrenme alanı olması sadece okulda öğrenilebileceği gibi yanlış önyargıların kırılması sağlanarak, öğrencilerin akranlarıyla işbirliği içinde yapacağı çalışmaların da etkisiyle bilimin aslında eğlenceli bir öğrenme süreci olduğu ve her yaştan insana hitap edilebileceği, eğitim çalışmalarının okul dışı öğrenme ortamlarında da yapılabileceği ve bu yolun kalıcı öğrenmeye büyük katkı sağladığının yaparak yaşayarak gösterilmesinin sağlanması ile katılımcılar üzerinde bilime karşı olumlu bir bakış açısı kazandırılarak bilimsel yöntemleri algılayış şekillerinde istendik değişikler yapılması, halkın ve öğretmenlerin de bilime olan ilgilerini artırmak, bilim eğitimine özendirmek, öğretmenlerin ders tasarımlarında bilimsel çalışmalara ve proje tabanlı öğrenmeye yer vermelerini teşvik etmek ve yol göstermek, yaparak yaşayarak öğrenmenin kalıcı öğrenmeye olan katkılarının gözlenmesi ile derslerinde bu yönteme daha fazla yer verilmesini sağlamak amacı ile söyleşiler, atölye çalışmaları, gezici müze tırı ve gezici kütüphane ziyaretleri gerçekleştirebilmeleri için planlama yapıldı.

Bu kapsamda; 1. gün 31 atölye çalışması 3 konuşma, 2. gün 33 atölye 4 konuşma, 3. gün 31 atölye 2 konuşma planlanırken; malzeme alımı talep etmeyen 8 atölye ile toplamda 36 atölye 9 konferans yapılacak.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Başkanlığı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı  “Gezici Müze Tırı” ve “Gezici Kütüphane” ile ücretsiz destek sağlayacak.

Şenlik bitiminde; her fidana bir atölyenin ve Değerler Eğitiminde yer alan değerlerimizin adı verilerek ‘TÜBİTAK 4007 Keşan Bilimle Şenleniyor Hatıra Ormanı’ fidan dikimi yapılacak ve hem doğaya hem akıllara kalıcı bir iz bırakılacak.”

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ