Reklam
Reklam

GAYTANCIOĞLU: “TATARLAR GÖLETİ BİR AN ÖNCE YAPILSIN”

GAYTANCIOĞLU: “TATARLAR GÖLETİ BİR AN ÖNCE YAPILSIN”
  • 15.12.2021
Reklam

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Edirne’deki bütün sulama yatırımlarının takipçisi olacaklarını söyledi.

Süloğlu Tatarlar Gölet’inin yapımı hakkında vermiş olduğu soru önergesine Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen cevabı değerlendiren Doç. Dr. Gaytancıoğlu, “Bakanlık bu yıl içinde ihalenin yapılacağını söylüyor. Bizim istediğimiz de Tatarlar Gölet’inin bir an evvel ihalesinin yapılarak, yapımının tamamlanması ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasıdır. Tarımın bu kadar büyük önem kazandığı, ulusal güvenlik sorunu olduğu bir dönemde suyun verimli kullanılması için sulama yatırımlarının hızla tamamlanması gerekir.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığının Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’na vermiş olduğu cevaba göre; maliyeti 35 milyon olarak hesaplanan Tatarlar Gölet’inin ihalesinin 2021 yılı içinde yapılması, 330 ha arazinin sulanması, 330 kişilik ilave istihdam sağlanması ve 2021 yılı fiyatlarına göre ülke ekonomisine 5 milyon TL’lik katkı sağlanması öngörülüyor.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ekonomide yaşadığımız ağır kriz dikkate alındığında Tatarlar Gölet’inin vereceği katkının planlanandan çok daha yüksek olacağını ifade etti.

Küresel ısınma ve gıda kıtlığı dikkate alınarak ilerde daha büyük felaketler yaşanmaması için Tatarlar Gölet’i gibi irili ufaklı bütün sulama yatırımlarının hızla tamamlanması, var olanların da modernleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Gaytancıoğlu, “Edirne’deki bütün sulama projelerini dikkatle takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini gündeme getirirken diğer yandan da projesi yapılmış ya da yapımı sürenlerin de bir an önce bitirilmesini istiyoruz.

Sulama ülkemiz için hayati önemdedir. Ekonomimize sağladıkları katkı, o bölgedeki çiftçilerimizdeki verim artışı dikkate alındığında bu baraj ve göletler için harcanan miktarlar çok düşük kalmaktadır. Suyu en iyi şekilde saklamalı ve korumalıyız. İktidarın yapması gereken bütün kaynakları üç beş yandaşa aktarmak değil, halkın yararına olan projelere başlayıp bitirmektir.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ