Reklam
Reklam

ARTI ÇARŞI’DA İLK KAZMA VURULDU

ARTI ÇARŞI’DA İLK KAZMA VURULDU
  • 28.08.2019
Reklam

Keşan Belediyesinin Mercan ve Sebat sokaklarda Keşan’a ve çevre ilçelere örnek olacak nitelikte hazırladığı modern açık hava çarşısı projesi olan Artı Çarşı Projesi’nde ilk kazma vuruldu.

1,5 ay gibi kısa bir süre zarfında tamamlanacak çalışmalarda asfalt kazıma makinesi olan trimmer aracının başlama startını bizzat kendi veren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Artı Çarşı’nın hem ekonomiye hem de esnafın değerine artı katacağını vurgulayarak şunları söyledi: “Projemizle kaldırımlar genişleyecek. Yol tek şerit olacak. Hem esnaf hem de vatandaşımız için çok güzel bir alışveriş ortamı yaratılmış olacak. Çevre düzenlemesi, ışıklandırması ve sokak mobilyalarıyla görsel zenginliği fazla olan güzel bir sonuç ortaya çıkaracağız. Yollar Arnavut kaldırımı olacak.”

Alışverişin canlanacağı ve Keşan’a yakışan bir çarşı oluşturulacağını ifade eden Başkan Helvacıoğlu, “Yaptığımız bu proje tamamlandığında diğer sokak ve caddelere de örnek olacak. Esnafımızdan ve vatandaşımızdan çalışmalar sırasında biraz sabır isteyeceğiz. Sabredeceğiz ve ortaya esnafımızın da desteğiyle hep birlikte çok güzel bir iş ortaya çıkaracağız. Vizyon bir çarşı projesi ortaya çıkacak. Mercan ve Sebat Sokak sakinlerine de biz altyapıyı yaptıktan sonra üst yapıyı oluştururken verecekleri destek nedeniyle şimdiden teşekkür ediyorum. Keşan Belediyesi halk ve esnaf ile bu projeyi birlikte yapıyor. Hiçbir işimizi yalnız değil tüm ilgililerin katılımı ve onayıyla yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Helvacıoğlu’ndan sonra Belediye Meclisi üyesi Nehir Gergin, projeyle ilgili bilgi verdi.

Gergin, “Bu alanda yol genişliğimiz ortalama 9 metre. Projemizde 3 metre kaldırım sonra 3 metre yol sonra 3 metre yine kaldırım olacak. Yolun tamamını engellilerimize uygun şekilde düzenleyeceğiz. Alanda kot farkından dolayı kaldırımlarda merdivenler var.  Bu merdivenleri mümkün olduğunca azaltıp yataylaştıracağız. Keşan Belediyesi için de diğer sokak ve cadde düzenlemeleri için prova niteliği taşıyacağız. Bölgede esnafa işbirliği için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ