Reklam
Reklam

2021 YILI YENİ FİYAT TARİFELERİ HAZIRLANDI

2021 YILI YENİ FİYAT TARİFELERİ HAZIRLANDI
  • 01.06.2021
Reklam

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, 1 Haziran itibariyle başlayan yeni normalleşme dönemiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Çakmak açıklamasında şunları ifade etti:

“Tüm yeme içme iş yerlerimiz, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 07.00-21.00 saatleri arasında masalarda servis, gel-al paket servisi saat 21.00-24.00 saatleri arasında yapılabilecek.

“MASALAR ARASINDA 2 METRE, SANDALYELER ARASINDA 60 CM MESAFE OLACAK”

Pazar günleri 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis yapılacak. Yeme-içme yerleri (Restoran-lokanta, kafeterya, pastane vs.) içerde müşteriye hizmet verebilir. Ancak masalar arasında her yönden 2 metre yan yana sandalyeler arasında 60 cm mesafe olacak.

Açık alanlardaki masalarda 3 kişi kapalı alanlardaki masalarda 2 kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecek.

Kahvehane-kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi vs. yerler herhangi bir şekilde oyun (kağıt-okey-tavla) oynatmaması ve kapalı alanda masada 2 açık alanda masada 3 kişiden fazla müşteri alınmayacak.

İnternet kafe-bilardo salonu elektronik oyun salonları oyun yerleri halı sahalar spor salonları yüzme havuzları lunaparklar ve tematik parklar tüm kurallara uyarak saat 21.00’e kadar hizmet verebilecek.

Hamamlar saunalar masaj salonları nargile kafeler ile gazino taverna bar birahane gibi iş yerleri faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar hizmet vermeyecek. Online market ve yemek sipariş firmaları hafta içi ve hafta sonu 07.00-24.00 saatlerinde evlere paket servis şeklinde çalışabilecek.

Nikâh törenler ile nikâh merasimi şeklindeki düğünler açık alanlarda tüm kurallara eksiksiz uyacaklardır. Masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafelere uyup maske mesafe ve temizlik kurallarına uyulacaktır.

Yiyecek ve içecek ikramı yapılmayacaktı. Kapalı alanlarda işletmeler kişi başı 6 metrekare alan bırakılacak. Azami 100 kişi alınacak.

“15 HAZİRAN 2021 SALI GÜNÜNE KADAR SÜRECEK”

Bu kurallar 15 Haziran salı gününe kadar sürecek.

15 Haziran’dan sonraki düğün ve nikâh törenlerinde yiyecek ve içecek ikramı serbest olacak. Kapalı alanlarda kişi başına en az 6 m2 alan bırakılması kaydıyla azami katılma sınırı uygulanmayacak.

Nişan ve kına gibi etkinliklere 10 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecektir.

Konaklama tesislerinin kapalı alanlarında bulunan eğlence merkezleri kapalı tutulacak ve bu alanlara müşteri kabul edilmeyecektir.

Konaklama tesisleri alanlarında toplu eğlence şeklinde etkinliklere kesinlikle izin verilmeyecek.

“KAPALI ALANLARDA MASAYA 2’DEN FAZLA MÜŞTERİ KABUL EDİLMEMEK”

Konaklama tesislerinin içerisinde bulunan yeme içme yerleri (sadece konaklamalı müşterilere) aynı masada aynı anda açık alanlarda 3 kapalı alanlarda ise 2’den fazla müşteri kabul edilmemek kaydıyla hizmet verebilecektir.

Konaklama tesislerinin eğlence merkezleri kapalı tutulacaktır. Konaklama tesislerinin açık alanlarında toplu eğlence şeklinde etkinliklere kesinlikle izin verilmeyecek.”

2021 YILI YENİ FİYAT TARİFELERİ HAZIRLANDI

2019 / Ekim ayından beri yeni tarife çıkarılmadığını vurgulayan Hüseyin Çakmak, şunları söyledi: “Halkımızın ekonomik durumunu düşünerek esnaflarımıza uzun süreden beri tarife çıkartılmadı.

20 aydan beri koronavirüs nedeniyle işletmeler kapandı. Fakat, zamlar durmadan devam etti. Maliyetlerin ve zamların yükselmesi nedeniyle, 2021 yılında tüm oda esnaflarımıza yeni fiyat tarifelerini hazırladık. Keşan merkez ve belde 2021 yılı yeni fiyat tarifeleri;

Kahveciler – park bahçeler – kafeteryalar – internet kafeler – lokantalar – kebapçı – dönerci – pideci –pastaneci – köfteci – ciğerci – satır etçi – börekçi – kasap – simitçi – yufkacı – köy kahvecilerimizin 2021 yılı fiyat tarifleri hazırlanmış olup turizm sezonunun başlaması nedeniyle, zor durumda kalmamak için odamızdan tariflerinizi gelip alınız.

Yapılacak denetimlerde ve müşteriler ile fiyat sorunu yaşanmaması için odamızdan yeni fiyat tarifelerinizi alınız.”

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ