Reklam
Reklam

AK PARTİLİ İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ VE BAZI MUHTARLAR, DSİ 11. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

AK PARTİLİ İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ VE BAZI MUHTARLAR, DSİ 11. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ
  • 06.02.2020
Reklam

İl Genel Meclisinin AK Partili Keşanlı üyeleri Halil Bayazıt ve İsmail Keleş, bugün, bazı muhtarlarla birlikte DSİ Edirne 11. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, köylerdeki arazi toplulaştırmaları ile ilgili bilgi aldı.

DSİ 11. Bölge Müdürü Nesip Özden ve DSİ 11. Bölge Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve TİGH Şube Müdürü Ömer Yılmaz’la görüşen heyet, toplulaştırması devam eden ve yeni askıya çıkan köylerin de toplulaştırma sorunları ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Toplulaştırmada geçici kabul olan ve yer teslimi yapılan köy muhtarları sorunlarını dile getirirken, Özden ve Yılmaz, köylere hayvan içme suyu, gölet yapılacak ve kapalı devre sulama sistemi gelecek yerlerin de bilgisini verdi.

Ziyaretle ilgili bilgi aktaran Halil Bayazıt ve İsmail Keleş, şunları söyledi: “Müdürümüz Ömer Yılmaz, toplulaştırma yapılırken geçilen aşamalar konusunda muhtarlarımızla birlikte bizleri de bilgilendirdi. 1-2-3-4 aşamalı askı süresi olduğunu, bunlara itiraz edildiğini, itirazların sonu olduğunda işleme başlanıldığını, toplulaştırmadaki yolların yapımını çiftçimizin isteğine göre yapıldığını belirtti.

Bölgemizin canpınarı olan Hamzadere Barajı’nın gelişimi hakkında konuştuk ve istişare ettik. Geleceğin yatırımı olan su ve sulu tarım bölgemiz için ne kadar faydalı olduğunu, bu faydayı ne kadar daha genişletebilirsek, diğer köylerimize de Hamzadere’yi faydalandırabilirsek o kadar daha başarılı olacağımıza inanıyoruz.”

Toplulaştırmanın bittiği arazideki aksaklıkları kontrol mühendisleriyle birlikte Ömer Yılmaz’ın da incelemek üzere geleceğini bildiren Bayazıt ve Keleş, “Bölge Müdürümüz Nesip Özden, Mecidiye Sahili, Erikli Sahili içme suyu ile ilgili Mecidiye Göleti’nin Aktarım ve Arıtma İstasyonu ihalesinin bu yıl içinde yapılacağını da söyledi.” şeklinde konuştu.

Heyet, DSİ Bölge Müdürlüğündeki ziyaretlerinin ardından, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Belgin İba’ya bölgedeki sorunları iletti.

Hali Bayazıt ve İsmail Keleş, “Şehirlerde ne varsa köylerimizde de olacak. Durmak yok, yola devam.” dedi.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ