Reklam
Reklam

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
  • 12.03.2020
Reklam

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü için bugün Keşan’da da program düzenlendi.

Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Baskın Özüdoğru sunumunda gerçekleşen program, saat 10.00 sıralarında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Selva Yıldız yaptı.

Yıldız, şunları söyledi: “Davası bağımsızlık, davası Türklük, davası millet olan adam. Davasını kalbine mühürleyen, ömrünü davasına adayan adam Mehmet Akif Ersoy. Ne azmi bıraktı, ne yeise kapıldı, ömrünün hiçbir vaktinde. Önünde tek peygamber kılavuz, sinmedi hasmından, zulmü alkışlamadı, haksızlık karşısında susmadı ama mazlumun yarasını hissetti ta ciğerinde.

Öyle bir şiir ortaya çıkmıştır ki bu şiir, bir ulusun trajik bir anda var olup olmama noktasında ihtiyaç duyduğu sonsuz gücü ve her türlü değeri taşımaktadır. Büyük Türk ulusunun tarihinin yılmayan mücadele ruhunu yansıtmaktadır. Bir ulusun yok olmama, var olma direncinin sonucudur bu marş adeta.

O marş öyle bir şiirdir ki şairi bile ölüm döşeğinde: ‘Bu İstiklal marşını kimse yazamaz, ben dahi yazamam. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ diye haykırmıştır.”

Program, “İstiklal Marşı’nı en güzel ezbere okuma” ve “Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı kitabından bir eserin ezbere okunması” yarışmalarında dereceye girenlerin eserlerini okuması ardından, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sürdü.

Ödülleri, Keşan Kaymakamı Nuri Özder tarafından verilen isimler şöyle:

İlkokullar arası İstiklal Marşı’nı en güzel ezbere okuma yarışmasında; 1. Anafartalar İlkokulu öğrencisi Elif Sude Kurtça, 2. Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencisi Tanem Balaban, 3. Kurtuluş İlkokulu öğrencisi Beliz Zeren Uysal.

Ortaokullar arası İstiklal Marşı’nı en güzel ezbere okuma yarışmasında; 1. Beyendik Ortaokulu öğrencisi Seminay Yavaşoğlu, 2. Ahmet Yenice Ortaokulu öğrencisi Afra Nur Debreli, 3. Özel Nevzat Kahraman Ortaokulu öğrencisi Zeynep Akbaş.

Ortaöğretim okulları arası düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı kitabından bir eserin ezbere okuması yarışmasında; 1. Keşan Fen Lisesi öğrencisi Saime Aybala Akalın, 2. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Teknik Lisesi öğrencisi Saime Aybala Akalın, 3. Hersekzadde İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif Nur Demirkıran.

Program, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Kahraman Ordumuza” konulu oratoryonun sunulması ve toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ