Reklam
Reklam

ÖĞRENCİLER HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYOR

ÖĞRENCİLER HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYOR
  • 02.09.2020
Reklam

Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yeni tip Corona Virüsü (COVİD-19) sürecinde üretmeye başladığı dezenfektan stantları kurumlara satılıyor.

Salgınla mücadele kapsamında üretime başlayan öğrenciler öğretmenleriyle okulun atölyesinde çok sayıda pedallı ve el ile kullanılabilen dezenfektan stantları üretti.

Öğrencilerin ürettiği dezenfektan stantları ilçedeki okullar, kamu kuruluşları ve özel işletmelerde kullanılıyor.

Keşan Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, pedallı dezenfektan stantlarının seri üretimine geçeceklerini söyledi.

Siparişler almaya başladıklarını belirten Saz, “Pandemi sürecine katkı sağlamak adına bu okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte üretime devam ediyoruz. Diğer meslek liselerimizde de pandemi sürecinde maske üretimi de gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, bu süreçte üreterek öğrenip hem de kazanırken aynı zamanda okulumuz mesleki eğitimin önemini gözler önüne sermiş oluyor.” diye konuştu.

ÇİFTÇİLER İÇİN YEM MAKİNESİ, BELEDİYEYE BANKLAR ÜRETİLİYOR

Atölye şefi ve proje sorumlusu Vedat Şahin Ekinci de öğrencilerinin üretmeye devam ettiğini belirterek, “Bu üretimi yaparken hem kurumlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız hem de öğrencilerimiz üretip, öğrenirken bir yandan da kazanmış olacaklar. Bunların yanı sıra çiftçilerimiz için yem makineleri ve belediyemiz için de banklar üretmeye devam ediyoruz.” dedi.

Okul Müdürü Tolga Anbarlı ise okulda ürettikleriyle hem velilerin hem de vatandaşların taktirini aldıklarını, bunun da gurur verici olduğunu kaydetti.

Atölyede çalışan 12. sınıf öğrencisi Umut Düşer de meslek hayatına okuldayken hazırlandıklarını vurguladı. (A.A)

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ