Reklam
Reklam

GAYTANCIOĞLU: “MİLLİ EĞİTİM HER SINAVDAN SINIFTA KALDI”

GAYTANCIOĞLU: “MİLLİ EĞİTİM HER SINAVDAN SINIFTA KALDI”
  • 18.11.2020
Reklam

Geçtiğimiz hafta ilk ve orta dereceli okullarda ilk sınavların yapılması ile uzaktan eğitime erişimde güçlük çeken milyonlarca öğrencinin durumu bir kez daha dikkat çekti.

Yapılan sınav sonuçlarının ilk değerlendirmelerine göre uzaktan eğitime ulaşmakta güçlük çeken, bilgisayar, tablet ve internetten yoksun olan öğrencilerin başarılarında büyük bir düşüş var.

Konuyu TBMM’de gündeme getiren CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, “Yoksul eğitimde yok edilen fırsat eşitliği pandemi döneminde iplerin tamamen kopmasına neden oldu. Uzaktan eğitime hiçbir hazırlık yapmadan, yoksul çocukların bu eğitime ulaşması için gerekli altyapı kurulmadan geldiğimiz noktada maalesef dezavantajlı öğrenciler eğitim olanaklarına ulaşamıyor. Bu öğrencilerimizle diğer öğrenciler arasında büyük uçurum oluştu.” dedi.

“Bu çocukları neye göre sınav yaptınız?” diye soran CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Bu hafta ilk ve orta dereceli okullarımız ara tatilde, öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Geçen hafta bu okullardaki milyonlarca öğrencimiz sınavlarını oldular. Peki, internet erişimi olmayan, EBA’ya ulaşamayan milyonlarca çocuğumuzu neye göre sınav yaptınız? Öğrencilerin tableti yok, televizyon varla yok arası, evde birkaç kardeş… Bu çocukları neye göre sınav yaptınız?

Sınav yapmak için önce bir şey vermeniz gerekmeniz mi? Hiçbir şey vermeden bu çocuklara neyi soruyorsunuz? Bir şey vermediğiniz öğrencileri sınav yapma yetkiniz yok.

Millî eğitim politikanız iflas etmiş durumda. Pandemiden önce de böyleydi, pandemi de tuzu biberi oldu. Öğrencilerin sınav notlarına bakın, olanaksızlıklarını anlarsınız. Bilmedikleri, ulaşamadıkları konularda ne cevap versin çocuklar.

Öğrencilerin sınav notlarından Millî Eğitim’in haberi var mı? Millî Eğitimde kalibre ve kalite yerlerde sürünüyor, siz masal anlatıyorsunuz.”

 

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ