Reklam
Reklam

ŞARKÖY PAZARINA ALINMAYAN KEŞANLI PAZARCILAR, BELEDİYEYİ PROTESTO ETTİ

ŞARKÖY PAZARINA ALINMAYAN KEŞANLI PAZARCILAR, BELEDİYEYİ PROTESTO ETTİ
  • 04.06.2021
Reklam

COVID-19 tedbirleri kapsamında uzun süreden beri Şarköy pazarına alınmayan Keşanlı pazarcılar, bugün Şarköy Belediyesi önünde protesto yaptı.

Şarköy Belediyesi önünde ‘Keşanlı esnaflar ekmeğinin peşinde’ yazılı döviz açan Keşanlı pazarcılar, ‘başkan dışarı’ ve ‘ekmekle oynama’ sloganları attı.

1 Haziran’dan itibaren uygulamaya başlayan kademeli yeni normalleşme dönemi nedeniyle bugün kurulan Şarköy pazarında tezgâh açmak isteyen esnafa, zabıta ekipleri izin vermedi.

Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman ile pazarcılar, Şarköy Belediyesi önünde durumu protesto ederek, basın açıklaması yaptı.

Oda Başkanı Kocaman, belediye önünde basın açıklaması yaptı.

‘ŞARKÖY BELEDİYESİ BİZE BİLGİ VERMEDİ’

Hasan Kocaman, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve yetkililere seslenerek, “Hepinizin bildiği üzere yaklaşık 15 ay önce bir virüs belası çıktı. Bununla birlikte hayatımızda bazı kısıtlamalar oldu. Bu yasakların uygulanmasında valilikler, kaymakamlıklar ve belediyeler önlemler almak zorunda kaldılar. Buna ilçelere dışarıdan gelen esnafın gelmesi yasağı da geldi. Tabii ki insan hayatı ve sağlık her şeyden önemlidir. Fakat yasaklar esnetildi, il ve ilçe pazarlarına gidiş-gelişler başlatıldı. Biz de oda üyelerimizin gittiği il ve ilçelerde belediyelerle görüşmeler yaparak pazarlarına gidip, tezgah açmaları için izinler aldık. Fakat Şarköy Belediyesi’yle yaptığımız görüşmelerde çalışma yaparak, bize bilgi verecekleri yönünde geri dönüş oldu. Daha sonra biz de zamana bıraktık.” dedi.

“YILLARCA KARŞILIKLI ALIŞVERİŞ YAPTIK

ŞİMDİ NE OLDU DA BU DAYATMALAR YAPILIYOR?”

Şarköy Belediyesi’nden kendilerine hiçbir geri dönüş yapılmadığını ve tezgâh yerlerinin Tekirdağ, Malkara ve İstanbul’dan gelen pazarcılara verildiği yönünde bilgi aldıklarını vurgulayan Hasan Kocaman, şunları ifade etti: “Israrla aramamıza rağmen bize bilgi vermediler. Biz de insanız, bizim de sorumluluklarımız var. Ödemekle yükümlü olduğumuz borçlarımız var. Biz burada ekmeğimizi kazanamazsak hayatımızı hiçbir şekilde idame ettiremeyiz. Bizler bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Vergimizi veriyoruz. Büyük yükümlülüklerimizi yerine getirmemize ve burada yerlerimiz olmasına rağmen tezgâh açmamıza ve ticaret yapmamıza engel olunuyor. Belediye başkanından ve yetkililerden bir çözüm önerisi bekliyoruz. Yıllarca beraber karşılıklı alışveriş yaptık. Şimdi ne oldu da bu dayatmalar yapılıyor? Biz bu pazara 35-40 yıl emek verdik. Dededen torununa kalan tezgâh yeri var burada. Bu insanların durumu ne olacak? Zaten zincir marketler ve e-ticaretle savaş veriyoruz. Birlikte el ele vereceğimize, birbirimize köstek olmaya başladık. Bizlerle ilgili kararlar alınırken, bizlerden de fikir alınsın.”

Pazarcılar, protestonun ardından dağıldı.

“KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMIYORUZ”

Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan ve kimsenin ekmeğiyle oynamadıklarına dikkat çeken Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var da şunları söyledi: “Biliyorsunuz COVID-19 nedeniyle dünyada ve ülkemizde 15 aydır Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın ve valiliklerin pandemi kuralları kapsamında pazaryerlerinin kapatılması mesafe kurallarına uyarak yoğunluk olmayacak şekilde tekrar açılması nedeniyle esnafımız zor günler geçirdi. İlçemizin kapalı ve açık pazaryeri olmadığı için sokak aralarına cuma ve salı günleri pazar kurulumu yapılıyor. Kapasite olarak yeterli olmuyor. Yeni pazaryeri yapımı için belediye meclisinden kararı çıkardık projeler bitti. Yeni pazaryeri yapımı bittiğinde sorun ortadan kalkacak. Biz pazarcı esnafla görüşmeler yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde yine yapacağız. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamıyoruz. Bu sorun sadece bizim ilçemizde yaşanmıyor. Bu sorun pazarcı esnafıyla sınırlı değil tüm esnaflarımız pandemi süresince sıkıntılı günler yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz.”

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ