Reklam
Reklam

KARNINDAKİ BEBEĞİNE ZARAR VERECEĞİ ENDİŞESİYLE COVID-19 AŞISI OLMADI

KARNINDAKİ BEBEĞİNE ZARAR VERECEĞİ ENDİŞESİYLE COVID-19 AŞISI OLMADI
  • 23.09.2021
Reklam

Karnındaki bebeğine zarar gelebileceğini düşüncesiyle COVID-19 aşısı olmayan, 28 yaşındaki hamile kadın koronavirüse yakalandı.

8,5 aylık hamile Pınar Pendicak, yoğun bakımda tedavi altında tutulurken, bebeği sezaryenle alındı.

Doğumdan 18 gün sonra hayatını kaybeden Pendicak, sevenlerinin gözyaşlarıyla toprağa verildi.

2018 yılında Gürol Pendicak ile evlenen Pınar Pendicak, ilk çocuğuna hamile kaldı. Kentteki tekstil firmasında üretim mühendisi olarak çalışan anne adayı Pendicak, karnındaki bebeğine zarar gelebileceği endişesiyle aşı olmadı ve hamileliğinin 37’nci haftasında hastalığa yakalandı.

Edirne Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi’ne 27 Ağustos’ta kaldırılan Pınar Pendicak, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi’nde tedaviye alındı.

Sağlık durumu ağırlaşan Pendicak, yoğun bakım ünitesine alınırken, karnındaki bebek de 3 Eylül’de uzman ekipler tarafından sezaryenle alınarak kuvöze konuldu. Ayaz ismi verilen bebek, daha sonra ailesine teslim edildi. Kısa sürede evde ateşlenen bebek, tekrar götürüldüğü hastanede tedavi sonrası taburcu edildi.

Bebeği alınan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunan anne Pınar Pendicak, doktorların tüm müdahalesine rağmen önceki gece kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

Pendicak, Edirne Yenişehir Mezarlığı’nda cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ