Reklam
Reklam

“<ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI> DİYEBİLELİM VE GEREĞİNİ YAPALIM”

“<ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI> DİYEBİLELİM VE GEREĞİNİ YAPALIM”
  • 13.01.2022
Reklam

Keşan Lokantacılar, Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Feyzullah Koçak, yönetim ve denetim kurulu üyelerini tanıttı.

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi karşısında bulunan Sefa Dürüm’de düzenlenen basın toplantısı, saat 13.00’te başladı

HEYECAN YOK, DAYANIŞMA YOK”

Basın toplantısında konuşan ve “Odamızda heyecan kalmadı.” diyen Feyzullah Koçak, şunları söyledi: “Dayanışma sözcüğü kağıt üzerinde. Odamız yasal ve zorunlu rutin işlerin dışında hiçbir şey yapamaz oldu. İddia yok, heyecan yok, dayanışma yok. ‘Her koyun kendi bacağından asılır’ misali her birimiz kendi kaderimizde ile baş başa bırakıldık. Kötü günlerde beraber olmak için olağan koşullarda bu tespitimiz bir çoğumuz için belki de hiçbir anlam ifade etmemiştir. Ancak, son iki yıllık pandemi döneminde her birimiz bu durumu iliklerimize kadar yaşadık. İşyerlerimiz aylarca kapalı kalırken bu süreçte ne arayan ne de soranımız oldu. Odamız rutin dernek işleri dışında hiçbir şey yapmadı. İşyerlerimiz kapalıyken odamız bizlerden sadece aidat ve tarife ücreti talep eden mesajlar yolladı. Para istedi. Tabii ki bu işler de yapılmalıydı ama COVİD-19 belasından yitirdiğimiz esnaf arkadaşlarımızın aileleri başta olmak üzere, yönetim kurulumuz önderliğinde tüm üyelerimizle öyle bir kenetlenmeliydik ki örnek bir dayanışma sergilemeliydik. Ancak, heyecan ve iddiasını yitirmiş, hiçbir beklentimiz kalmamış, yöneticilikte duygusal doyuma ulaşmış kişilerle bu güzellikleri yaşamak mümkün değildir. Üye olan bizlerin odada her türlü bilgi ve belgeleri mevcut. Pandemi döneminde yapılacak 1000 TL yardım parası için vergi mükellefi işyeri sahibi üyeden fakir ilmühaberi istemek insanların aklıyla dalga geçmektir. Dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinin ne kadar devam edeceği belli değildir. Bu süreçte bizlere heyecanını kaybetmiş oturduğu koltuktan kalkmayan yöneticilerle aşılması mümkün görünmemektedir. Bu nedenle bizlerin heyecanla görev yapacak, dayanışmayı örgütleyecek başkan ve yöneticilere ihtiyacı var. İşte bizler bu inanç ve sorumluluk bilinciyle aday olduk.”

“<ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI> DİYEBİLELİM VE GEREĞİNİ YAPALIM”

Koçak, açıklamasına şöyle devam etti: “Bugünün şartlarında bizler, bir birimize ve geride kalan ailelerimize dost ve düşmanlarımızı kıskandıracak şekilde sahip çıkacağız. Sadece açılışlarda ve cenazelerde boy göstermemiz ve sonrasında hiçbir şey olmamış gibi normal hayatımıza dönmemiz bizce yetersizdir. Ayrıca, bize sürekli mesaj atarak ısrarla almamızı istedikleri fiyat tarifeleri çok zaman piyasa fiyatlarıyla uyuşmamaktadır. Genelde Keşan için hazırlanan tarifeler Edirne ilinde en düşük tarifelerdir. Bu bağlamda esnafımızın hakkını korumak güncel tarifeleri üyelerimize uygun koşullarda ulaştırmak adına odamızda birlikte yönetim anlayışının hakim kılınması her yıl bir kere genişletilmiş toplantı yapılması ve bu toplantılarda ortaya çıkan ortak sorunlara birlikte çözüm bulunması, dört yılda bir seçimden seçime ortaya çıkmak ya da aidat toplamak amacıyla değil her gün birlikte yönetmek için adayız. Bunlar imkânsız değildir. İstersek olur. Yeter ki ‘Şimdi Değişim Zamanı’ diyebilelim ve gereğini yapalım. Bu duygu ve düşüncelerle Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odasını yönetmeye talibiz. İddialıyız, kararlıyız, birlikte yönetmeye hazırız.”

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ