Reklam
Reklam

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇEKİLMEK, KADINLARI DOĞRUDAN ÖLÜME SÜRÜKLEMİŞ ,KATİLLERE İSE CESARET VERMİŞTİR”

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇEKİLMEK, KADINLARI DOĞRUDAN ÖLÜME SÜRÜKLEMİŞ ,KATİLLERE İSE CESARET VERMİŞTİR”
  • 13.09.2025
Reklam

Zafer Partisi Keşan İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, son dönemde ülkede meydana gelen kadın cinayetlerine teki gösterilerek, “İstanbul sözleşmesinden çekilmek kadınları doğrudan ölüme sürüklemiş ,katillere ise cesaret vermiştir.” denildi.

İlçe Kadın ve Çocuktan Sorumlu Sekreteri Özlem Basut imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şunları ifade etti: “Her gün bir veya birden fazla kadın arkadaşımızın hayatının elinden alınışına tanık oluyoruz. Ankara, İzmir, İstanbul gibi nice şehrimizin sokaklarında yitip giden hayatları gazetelerde kısa bir yazı olarak okuyup, sadece saniyeler süren haberlerde seyrediyoruz. Oysa Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Dünyada hiçbir milletin kadını milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte. Türk kadının gösterdiği gayretin üzerine çıkmamıştır.’ diyerek, Türk kadınının mücadelesini ve önemini vurgulamıştır. O tarihlerde cephede düşmanıyla kıran kırana mücadele eden Türk kadını bu günlerde hayatta kalmak ve hemcinslerinin hakkını korumak için mücadele etmektedir. oysa kadını veya kadın haklarını korumak için mücadele edilmemelidir. Bu devletin en temel görevlerinden birisidir. Kadınlar göz göre göre sokak ortasında öldürülüyorsa bu yalnızca katillerin değil, onları durdurmayanların da suçudur. Onları durdurmayıp aksine İstanbul Sözleşmesi’nden çıkanların  bize ‘çözüm’ olarak sundukları KADES, bizim için bir çözüm değil, aksine aldatmaca ve göz boyamadır. Kadınların can güvenliğini sağlamak için hayata geçirilen bu sistem yapılan defalarca yardım çağrısına rağmen yetersiz kalıyor; devlet yetişemiyor. Buna rağmen iyileştirme anlamında bir adım atılmıyor. .Buna istinaden, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek, kadınları doğrudan ölüme sürüklemiş ,katillere ise cesaret vermiştir. Katillerin kravat takıp ceza indirimi alması, iyi hal veya haksız tahrik indirimleri ile cezalarının hafifletilmesi kadınları çaresiz bırakmıştır. Biz kadınlar yaşama hakkımızı ve can güvenliğimizi sadece kağıt üzerinde değil, sokakta ve en önemlisi adaletin vicdanında görmek istiyoruz.

Unutmayalım ki ceza indirimleri, iyi hal, haksız tahrik, en önemlisi adaletsizlik kadın cinayetlerinin en büyük suç ortağıdır. Mahkemelerin adaletsizliği, kadınların ölüm fermanıdır.”

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ