Reklam
Reklam

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 2019 YILI FAALİYET RAPORU AÇIKLANDI

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 2019 YILI FAALİYET RAPORU AÇIKLANDI
  • 16.01.2020
Reklam

Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç, Fen İşleri Müdürlüğüne ait 2019 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

Kılıç, Müdürlüğün faaliyet raporu ile ilgili aşağıdaki bilgileri paylaştı.

1-) ARTI ÇARŞI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Mercan ve Sebat Soka’ta bordürlerin ve kaldırımların tamamı yenilendi. Mevcut asfalt yol kazıldı, yağmur olukları ve begonit taşların döşenmesi işlemi tamamladı. Ayrıca Artı Çarşı kent mobilyaları ile donatıldı, 3 adet heykelin ( Keşanlı Ali, Terzi Heykeli ve Devamlılık Heykelinin) montajı yapıldı. 30 adet dekoratif saksıya zeytin ağaçları dikilerek, Artı Çarşı projesi tamamlandı.

2-) TERFİ-3 İSTASYONUNDA BULUNAN ÇEŞMENIN DE BULUNDUĞU ALANA “SU PARKI” PROJESI UYGULANDI

Su Parkı Projesiyle mevcut çeşme yenilendi. Oyun grubu ve bankların montajı yapıldı. Çim serimi, bitkilendirme ve ağaç giydirme gibi çalışmaları tamamlanarak Su Parkı Projesi hizmete açıldı.

3-) ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ’NİN TADİLAT VE BOYAMA İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

4-) Anafartalar Caddesi’nde muhtarlık binasının da içinde bulunduğu park, ‘Arı Maya’ teması ile yeniden düzenlendi.

 5-) Çifte Yel Değirmeni Sokak’ta mevcut kaldırımların tamamı yenilendi. Asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Beton çiçeklikler ile orta refüj oluşturularak, mordern görünüme kavuşturuldu.

6-) KEŞAN’DA BİR İLK OLAN ASFALT KALDIRIMI UYGULANDI

Paşayiğit Caddesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası önünden başlayarak Alaattin Sokak’a kadar olan bölümünün tamamında mevcut kaldırımların sökümlerini gerçekleştirildi. Bu çalışmanın ardından yatık bordürler döşenerek, asfalt kaldırım uygulaması tamamlandı. Yine bu bölgede bulunan mevcut yolun tamamının asfaltı yenilendi.

7-) Asri Mezarlık’ta yeni mezar yerlerinin açılması amacıyla bordür ve kilit parke taşlarının döşenmesine başlandı ve çalışmaların %70’i tamamlandı.

😎 İstiklal Caddesi’nde mevcut kaldırımların tamamı yenilendi, asfaltlama çalışmaları tamamlandı. 20 adet bankın, caddenin çeşitli notlarına montajı yapıldı. Beton çiçeklikler ile orta refüjü oluşturarak, modern bir görünüme kavuşturuldu.

9-) Valilikten alınan 3 taksi durağı ile birlik taksi durağını, terminal taksi durağını yeniledik ve taksi park yapılacak park alanına taksi durağının montajı yapıldı. Atatürk Parkı’nda bay/bayan ve engelli tuvaletlerin montajları gerçekleştirildi.

10-) Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan alanı tur otobüsleri için düzenlendi.

11-) KEŞANDA İLK OLNA BETON YOL YAPIMINA BAŞLANDI

Muammer Aksoy Caddesi’nde mevcut kaldırımların tamamı yenilendi. Mevcut zemini iyileştirerek beton yol çalışasına başlandı, dün itibarı ile Muammer Aksoy Caddesi’nin beton yol yapımı tamamalandı.

12-) 19 Kasım Caddesi’nin ve Şehit Mustafa Fehmi Kubilay Caddesi’nin tamamının asfaltlama çalışması yapıldı ve bu bölgede kaldırım çalışmalarına başlandı. Orta refüj peyzaj düzenlemesi tamamlanarak bisiklet heykelinin montajı yapıldı.

13-) Metruk binaların güvenlik önlemlerini alınması amacıyla; Keşan genelinde bulunan 180 adet metruk binanın tespitleri yapıldı, daha sonra134 adet metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi, kalan 31 binanın da tadilatı yapılarak, güvenlik önlemi alındı. Halihazırda yıkılması gereken 15 adet metruk ev kaldı.

14-) Trakya Üniversitesi Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yükseokulu ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu yonunun asfaltlama çalışması yapıldı.

15-) Kredi Yurtlar Kurumu Kzı Öğrenci Yurdu’nun bulunduğu Terminal Sokak’ın tamamı asfaltlandı.

16-) YEL DEĞİRMENİ KEŞAN’A KAZANDIRILDI

Paşayiğit Caddesi üzerinde Halk Ekmeğin önünde bulunan alana trafiği düzenlemek amacıyla yeni bir meydan kazandırıldı. Bu meydanda peyzaj düzenlemeleri yapılarak, Yel Değirmeni montajı gerçekleştirildi.

17-) Salı pazarımızın taşınacağı Toprak Mahsulleri Ofislerinin bulunduğu alanda tamir tadilat ve çevre düzenlemesi amacıyla bordür ve kilit parke taş döşeme çalışmaları başladı.

18-) Keşan’da bir ilk olan dikey bahçe peyzaj düzenleme çalışması Tepe Mezarlik duvarında uygulandı.

19-) Eski itfaiye binasının yıkımını gerçekleştirilerek bu alanın asfaltalama çalışması yapıldı. Kullanıma daha uygun bir otopark haline getirildi.

20-) Hükümet Konağı önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda peyzaj düzenemesi yapılarak, çiçek şelaleri kazandırıldı.

21-) Karayolları işbirliği ile, Keşan’a giriş noktalarında bulunan, Köprülü Kavşak, Sanayi Kavşağı, Enez Yolu Kavşağı, Mecidiye Kavşağı projelendirildi ve peyzaj düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Seraların bulunduğu alanda 400.000 adet yazlık çiçek 260.000 adet de kışlık çiçek üretimi gerçekleştirildi.

22-) Üretilen bu çiçeklerle; Mehmet Gemici Cennet Bahçesi, Haldun Taner Parkı, Tugay Kantini Önündeki Dönel Kavşak, Çamlıkent Refüjler, Hükümet Konağı Önü Dönel Kavşak, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Parkı, Barış parkı, ADD Parkı, Engelliler Parkı, Şehitlik Parkı, Hastane Arkası Park, 19 Kasım Parkı, Semt Sahası Parkı, Sevgi Parkı, Harun Yalçın Parkı, Bilal Ergeç Parkı, Kademeli Park, Rasim Ergene Parkı, Arı Maya Parkı, Yeni Mescit Park ve Kaymakamlık lojmanlarında çiçek ekimleri ve peyzaj düzenleme çalışmaları yapıldı.

23-) 15.000 TON ASFALT ÜRETİLDİ

Üretilen asfalt ile ilçe genelinde yaklaşık olarak 15 km’lik yolun asfaltlama çalışması yapıldı.

24-) Keşan Kunduracılar Çarşısı’nın tarihi kimliğinin yeniden kazandırılması için yol tretuar ve çevre düzenleme çalışmaları yapılması işinin proje çalışmaları tamamlandı. İhale işlemleri için önümüzdeki hafta Destek Hizmeteleri Müdürlüğüne gönderilecek.

25-) Eski Gelibolu Caddesi’nin (Uğur Mumcu Caddesi ) yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi için proje çalışmaları devam ediyor.

26-) Keşan Atatürk Stadı’nın bulunduğu alanın bakım ve onarımlarının yapılması amacıyla ölçüm çalışmaları tamamlandı, proje çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında; tartar zemin, 2 adet basketbol sahası, tenis kortu ve açık tribün yenilenecek.

27-) Keşan genelinde ayrı noktalarda 2400 adet ağaç budandı, ayrıca tırpan ekibi tarafından park, bahçe ve yol kenarlarında bakım işlemleri yapıldı.

28-) Müdürlük bünyesinde bulunan inşaat ekibi, Keşan genelinde 300 ayrı noktanın kilit parke taş, kaldırım ve refüj onarım çalışmalarını gerçekleştirdi.

Ayrıca Şeker Sokak, Yazar Sokak, Songül Sokak, Tulumba Sokak, Doğan Sokak, Melih Sokak, Kalite Sokak, Derman Sokak ve Dost Sokak’ın kilitli parke ile döşenme çalışmaları tamamladı.

29-) İzzetiye Mahallesi’nde 7000 m2 alan içerisinde kurulacak olan  İzzet-i  İkram Pazarı’nın proje çalışmalarını tamamladı.

 

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ