Reklam
Reklam

ÖJENİDEN KURTULAN DAHİLER

ÖJENİDEN KURTULAN DAHİLER
  • 13.04.2021
Reklam

İnsanlık, uzun yıllar içinde, o denli geniş bir coğrafyada Öjeniyi yaşadı ki, yok edilişten kurtulan dahiler, bilim insanları, mucitler iki elin parmaklarından az sayıda kalmıştı ne yazık ki. İnsan düşünmeden edemiyor, yaşasalardı insanlığa büyük katkılar sağlayacak olan “ırk ıslahı” programlarında acaba kaç insanın yaşamına son verildi?

Aşağıdaki insanlığa mal olmuş kişiler, Öjenistlerin kıyımına uğramış olsaydılar insanlık onların üretilerinden, bilime her türlü katkılarından yoksun kalacaktı.

PİSAGOR- M.Ö.570-495 yılları arasında yaşamış olan İyonyalı filozof ve  matematikçi ve  Pisagorculuk olarak bilinene akımın kurucusudur. Sayıların Babası olarak bilinen Pisagor, Obsesif Kompülsif Bozukluk hastalığına sahipti.

JOHANNES KEPLER- Çocukluğunda geçirmiş olduğu yüzünden ellerinde ve gözlerinde kalıcı bozukluklar oluşmuştu. Bu durumuna rağmen yaptığı çalışmalarla dünyanın en ünlü “ASTRONOMU” olma özelliğine ulaştı. Evrenin Gizleri adlı yapıtında açıkladığı gezegen sistemiyle bu alanda çığır açtı. Kepler, gezegenlerin hareketleriyle ilgili çalışmaları sırasında Mars’ın yörüngesini incelerken kendi adıyla anılan yasaların ilk ikisini, daha sonraki çalışmalarıyla 3. yasasını bulan Keepler, bu yasalarla dahiler arasındaki yerini aldı. Kepler yasaları: 1. Bütün gezegenler, odaklarından birinde Güneş’in bulunduğu elips biçimli yörüngeler üzerinde hareket eder. 2. Bir gezegeni Güneş’e bağlayan doğru parçası eşit zaman aralıklarında eşit alanlar tarar. 3. Gezegenlerin dolanım sürelerinin karesi ile Güneş’e olan uzaklıklarının küpünün oranı tüm gezegenler için aynıdır.

STEPHEN HAWKİNG- En ünlü  fizik dehası olarak kabul edilen, Hawking, Genç yaşta bir hastalığa tutularak tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Öjenist kurallar uygulansaydı özürlü olduğu için yaşamına son verilecek, bizde onu tanımayacaktık. İnsanlık buluşlarından mahrum kalacaktı.

FRANKLİN D. ROOSEVELT- çocukluğunda geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatı boyunca bir daha yürüyemedi ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Öjenik kurallara göre elemine edilmesi gerekirdi ama o Amerika’nın 32. ve en uzun süre görevde bulunan başkanı olmayı başardı.

HELLEN KELLER- ABD’li pedagog, yazar ve hatiptir. Bebeklik çağından itibaren kör,sağır ve dilsizdi. Öjenizme göre hemen elemine edilmeliydi. Helen keller kör sağır ve dilsiz olmasına rağmen beş lisan biliyor, bisiklet, kano ve yelkenli ile gezintiye çıkıp, yüzüyor, satranç oynayabiliyor, makaleler, dizi kitapları yazabiliyordu.
FRİDA KAHLO- Bindiği otobüsün tramvayla çarpışması sonucu yaralanan Frida’nın  tüm yaşamı  hastanelerde geçmişti. Ama  o engelline boyun eğmedi ve sanat dünyasına yine damgasını vurmayı bildi.

LUDWİG VAN BEETHOVEN- 47 yaşında işitme problemleri yaşamaya başlamış ve 1817’de tamamen sağır olmuştur. Bu dönemden sonraki engeli müzik yaşamını hiçbir şekilde etkilememiştir ve 9. senfoniyi işitme yetisini tamamen kaybettikten sonra bestelemiştir.

VİNCENT  WİLLİEM VAN GOGH-  Dünyaca ünlü ressamlar arasında yer alan sanatçının resimleri dünyanın önemli müzelerinde en değerli yapıtlar arasında yer almaktadır. Şizofreni hastası olan Van Gogh öjeni uygulamalarından kurtulan bir sanatçıdır.

SALVADOR DALİ- Hiperaktive bozukluğu ve yüksek derecede dikkat eksiliği vardı.

JOHN NASH- Ünlü matematikçi. Oyun teorisinin sahibi. Akıl oyunları onun yaşamından örnek alındı. Nash Şizfren hastalığı yüzünden Öjeniye kurban gidebilirdi.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ