Reklam
Reklam

“İHALELERİN İPTAL EDİLMESİ İÇİN MUTLAKA BİR ŞEYLERİN YAPILMASI GEREKİYOR”

“İHALELERİN İPTAL EDİLMESİ İÇİN MUTLAKA BİR ŞEYLERİN YAPILMASI GEREKİYOR”
  • 14.08.2021
Reklam

Sahillerin kiralanması konusunda açıklamada bulunan Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara, kiralamaların iptal edilmesi konusunda dava açılması için çağrıda bulundu.

Saros’ta halk ile bir komisyon oluşturulduğunu ve sahillerin kiralanmasının iptal edilmesi için mücadele verdiklerinin altını çizen Karagöz, “Bunlar da ancak belediye ver odaların işin içine girmesiyle olur.”  dedi.

Karagöz açıklamasında şunları dile getirdi: “İhalenin olduğu gün Edirne, Uzunköprü, Keşan Kent Konseyleri ve dernekler ile birlikte 50 şahıs itiraz dilekçelerini Edirne’de yapılan ihale sırasında verdi. İhale komisyonu başkanı itiraz dilekçelerini alarak bize hemen yazılı bir cevap vereceğini belirtti. 23 Haziran’dan bu zamana kadar da bekliyoruz, normal süre 15 gündür hala cevap gelmedi. 23 Ağustos’ta süre doluyor ve bu ihalelerin iptal edilmesi için mutlaka bir şeylerin yapılması gerekiyor. Bu ihaleleri alan kişiler, bugünden işlerini garanti etmediği halde vatandaşlarla ciddi sorunlar yaşıyorlar. İleri yıllarda buraları garanti ettiklerinde yerel esnafın geleceği ciddi anlamda sıkıntıya girecek. Halk kendi evinin önünde şemsiyesini koyma ve denize girme hakkını tamamen kaybedecek. Bu anayasal bir hak ve olan da anayasaya aykırı. Bu nedenle ihalelerin yürütmesinin durdurulması ve iptali davalarının açılması mutlaka açılması gerekiyor.”

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ