Reklam
Reklam

KEŞAN’A YAKIŞIR BİR KUTLAMA

KEŞAN’A YAKIŞIR BİR KUTLAMA
  • 29.10.2025
Reklam

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Keşan’da da düzenlenen programla kutlandı.

Program, saat 09.30’da Keşan Kaymakamlık makamında Keşan Kaymakamı Aziz Mercan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gürcan Sezengöz ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın bayram tebriklerini kabul etmesiyle başladı.

Kutlama programı daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki yeni Atatürk Anıtı önünde devam eti.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki program da saat 10.00’da, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Keşan Kaymakamı Aziz Mercan günün anlam ve önemini belirten konuşma yapmasıyla sürdü.

KAYMAKAM MERCAN: “CUMHURİYET, BİZLERE ATATÜRK’ÜN EMANETİDİR”

Kaymakam Aziz Mercan konuşmasında şunları ifade etti: “Kurtuluş Savaşımız, Türk milletini var olma savaşı; Cumhuriyetimizin ise yeniden dirilişinin simgesi olmuştur. Cumhuriyetimiz, siyasal, toplumsal, kültürel alanda bir yenilenme, kalkınma, modernleşme ve aydınlanma projesidir. Cumhuriyetimizin ilanı, Türk milletinin bağımsızlığının, özgürlüğünün ve varlığının yegane sembolüdür. Cumhuriyet, bizlere Atatürk’ün emanetidir. Onlar, yokluklar ve imkansızlıklar içinde, azimle, kararlılıkla bu ülkenin bağımsızlık mücadelesini vermişlerdir. Büyük Önderimiz Atatürk’ ün liderliğinde, bağımsız bir vatan kurmanın yanı sıra, millet egemenliğine dayalı, modern bir devlet yapısının temellerini atmışlardır. İşte bu mirasın adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim şekli değil, özgürlüğün, eşitliğine ve adaletin simgesidir. ‘Egemenlik; kayıtsız, şartsız milletindir’ sözünün hayat bulduğu bir sistemdir. Bu topraklarda yaşayan herkes, köklerine, inancına ve görüşüne bakılmaksızın Cumhuriyetimizin sunduğu özgürlüklerin güvencesi altındadır. Kadınlarımız, gençlerimiz ve toplumun her kesimi, Cumhuriyet sayesinde temel hak ve özgürlüklere sahip, onurlu bir vatandaş olmuşlardır. Atatürk’ün, ‘Muasır medeniyetler’ seviyesinin üzerine çıkmak ülküsü, bizler için her zaman en büyük hedeftir. Bu hedefe ulaşmak için birlik ve beraberliğimizi korumamız, Cumhuriyetimiz sonsuz bir inançla sahip çıkmamız gerekir. Sevgili Gençler; Bu emaneti yarına taşıyacak olan sizlersiniz. Atatürk, Cumhuriyeti sizlere emanet ederken ‘’Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yüceltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.’ diyerek, size olan inancını ve güvenini ifade etmiştir. Türk milleti olarak inanıyoruz ki, sizler bu emaneti bilimde, sanatta, sporda ve yaşamın her alalından göstereceğiniz çalışma ve başarılarla sonsuza dek taşıyacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimiz tamamlarken, Türk milletinin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin banisi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Geçmişi şan ve şerefle dolu tarihimizin, bu en büyük bayramını her yıl aynı heyecanla kutlayacağımıza, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmaya, sonsuz bir inançla kararlı olduğumuza inanıyorum.”

Konuşmanın ardından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev almış Keşanlı gaziler Çamlıca köyünden Ali Boyalık, Altıntaş köyünden Kadir Çelik ve Türkmen köyünden Hüseyin Danacı’ya Kaymakam Mercan tarafından verildi.

 

ÖĞRENCİLERE HEDİYELERİ VERİLDİ

Program, Cumhuriyetin 102. yılı nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan eser okunmasıyla devam etti.

Eserin okunmasının ardından programda; Gençlik Merkezi ve Keşan Halk eğitim Merkezi halk oyunları ekipleri ve Ali Kale ve Kardeşleri Ortaokulu Gençlik Merkezi Ritim Grubu gösterilerini sundu. Özel Bahçeşehir İlkokulunun zeybek ve vals gösterisinin ardından programda, çocuk ve gençlik koroları mini bir konser verdi.

Programda, Cumhuriyet temalı resim, şiir ve kompozisyon ile ulusal spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi

Buna göre; ilkokullar arası resim yarışmasında birincisi Nehir Kayan, ikinci Yağmur Üstüntürk, üçüncü Hafsanur Konak; ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Güldehan Azra Özen, ikinci Asya Irmak Kayan, üçüncü Yakup Şevik; liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci Kerem Karlıdağ, ikinci Aleyna Duru Çakmak, üçüncü Aras İpsalalı; liseleri arası afiş yarışmasında birinci Melek İldeniz, ikinci Esra Temel, üçüncü Nehirnaz Maşalacı oldu.

Program, Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmigeçit töreniyle sona erdi.

 

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ