Reklam
Reklam

YAZA HEP BİRLİKTE, KINA YAKIP GEZERİZ SAROS KÖRFEZİ’NDE!..

Neşe Tosun
Neşe Tosun
  • 02.02.2020

13 Temmuz 2019 tarihinde yazmıştım, “Bu vebalin altında kalır mıyız!…” diye… Şimdi soruyorum hepinize; kaldık mı yoksa kalmadık mı?!

Ne demiştim… Aynen şöyle demiştim: Şahsi fikrimi sorarsanız ‘Sahillerimizin asla kiralanmasından yana’ değilim, bu mümkün olamaz zaten… Buna engel olunmalı, önüne geçilmeli, Allah nimeti olan denizimizden de kumumuzdan da bütün vatandaşlarımız özgürce faydalanmalı… Havlusu olan havlusunda, olmayan kumunda rahatla güneşlenebilmeli… Düne kadar kimse şezlongda güneşlenmiyor, şemsiye altında oturmuyordu!.. Başımıza güneş geçti mi, denize girip serinleyiveriyorduk ya da başımızı ıslatıp yine sahilde rahatla oturuyorduk… Lakin son yıllarda kumdan çok plastik yataklar üzerinde güneşlenmeye başladık!.. Birileri parayı buldu, bizim popolar da plastik gördü!.. Hep karşı çıktık ama engel olunamadı… Öyle ya da böyle hep kiralandı sahillerimiz… İnsanlar evinin önündeki kumda oturamadı, hatta evinin önündeki denize girmek için metrelerce yol yürüdü…

İşin Türkçesi bu sahillerimizin kiralanmasına bir türlü engel olunamadı… Yıllarca özgürce denize girdiğimiz yerlerde artık denize giremiyoruz, kumsalında oturamıyoruz, eğer bu nimetten yararlanmak istiyorsak da bir bedel ödüyoruz… Ha birde bedel ödemek istediğimiz halde sokulmadığımız yerler var!.. Şu ana kadar Saros Körfezi’nde bazı yerler ihaleye çıktı ve kimini yerliler kimini yabancılar aldı… Yerlilerinkine bir bedel karşılığı girebilsek de, yabancılarınkine yani bölge insanımızın dışındakilere paramızın sözü bile geçmedi!.. Eğri oturalım, doğru konuşalım…”

Ve bu yazımı, Keşan Belediye Meclisinin, “Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan ve Keşan Belediyesi mücavir alanlarında kalan Erikli, Yayla ve Danişment sahillerinde 5 adet, belediye mücavir alan dışında 2 adet olmak üzere toplam 7 adet sahilin 5 yıl süre ile kiralanması için Keşan Belediyesi adına ihaleye katılmasına, sonuçlandırılmasına, sözleşme imzalanmasına ve geçici-kesin teminat ve kira bedellerinin yatırılması hususunda Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğluna yetki verilmesi”nin görüşüldüğü ve oy çokluğu ile ‘Red!’ kararı çıktığı olağan üstü toplantının hemen ertesi günü yazmıştım…

Ve yine demiştim ki, vaktimiz çok kısıtlı… Bugün Cumartesi, yarın Pazar, Pazartesi 15 Temmuz ve resmi tatil, geriye sadece 16 TEMMUZ kalıyor… Çünkü 17 Temmuz’da ihale yapılacağı belirtildi ve Keşan Belediyesi ihaleye katılamasa da birileri katılacak… Ve o hiç tanımadığımız birileri de ihaleye girer ve alırsa, işte o zaman bizim halimiz nice olacak!..

Evet ihale belki 17 Temmuz’da olmadı ama, 21 Ekim 2019 tarihinde pazarlık usulü ile ihale edildi. İhaleyi de MUÇEV Tur. Ve Tic. Şti. aldı… Kim bu MUÇEV? Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı ortaklığı adı altında kurulmuş bir şirket…

Peki şimdi ne olacak? Bu ihale iptal edilebilecek mi? Mangalda kül bırakmayanlar bu işin üstesinden gelebilecek mi? Yoksa bu yaz garibanlar denizi dağın tepesinden mi seyredecek? Şezlonglara 20 TL yerine 40 TL verip mi denize girilebilecek?

Sahi hazır yeri gelmişken… Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İsmail Şapçı’ya bir basın toplantısında sormuştum… Demiştim ki; ‘Odanızın Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mustafa İşçimen bir yılı aşkın süredir Muğla’da ikamet ediyor, yönetim toplantılarınız oluyor, imza atılması gerekiyor, Muğla’dan Keşan’ı yönetmek nasıl oluyor?!’ diye… Kendisi de bu soruma karşın öyle bir çıkış yaptı ki, feleğimi şaşırttırdı!.. Sayın İşçimen’in Muğla’dan tüm bilgi ve birikimlerini paylaştığını, orada bulunmasının odaya çok daha fazla değer kattığını belirtti!.. Şimdi bizim Saros Körfezi’nin ihalesini Muğlalılar aldı ya… Benim de aklıma hemen Sayın Şapçı’nın dedikleri geldi!.. Hakikaten yıllarca Saros Körfezi’nde işletmecilik yapan ve Saros Körfezi’ne değer katıp tanıtılmasında büyük çabaları olan Sayın İşçimen’in ayağı, acaba Muğla’ya da uğur mu getirdi!.. Muğla’yı kalkındıranlar, neden gözü Saros’a dikti!.. Muğla’da kalkındıracak yer kalmadı da Saros’a mı niyetlendi!..

Şimdi Sayın İsmail Şapçı’ya bir soru daha soruyorum: Hazır bir Yönetim Kurulu üyeniz Muğla’dayken, Muğla’da ticaret yaparken, Keşan’a da büyük faydası olurken(!), Saros’umuza da bir kıyak geçer mi acaba? MUÇEV’in yöneticileri ile görüşüp işi bağlar ve bu ihaleden vazgeçmelerini sağlar mı? Saros’umuzu geri almamıza yardımcı olur mu? İşte size bir fırsat Sayın Şapçı… Muğla’dan Keşan’ı yönetmenin ne kadar katma değeri olduğunu bir ispatlayın da görelim hep birlikte inşallah!..

Ve bu arada… Bu ihale iptal olsun diye yatıp kalkıp dua edelim hep birlikte… Yoksa yaza, kına yakıp gezeriz Saros Körfezi’nde!..

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI
  1. Seher dedi ki:

    Noktası virgülüne katılıyorum yüreğinize sağlık herşeyin olduğu gibi sahil mafyası türedi
    Yıllardır müptezel, denetimsiz vergisiz pansiyonculuk günübirlik gelenlerin çöpü çevre kirliliği derken. Yıllardır vergisini verdiğimiz evimizde oturamaz olmuştuk şimdi de denize giremeyiz ne o yazlıkta evim var

YORUM YAZ