Reklam
Reklam

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN’ÜN GÖREVİNE SON VERİLDİ

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN’ÜN GÖREVİNE SON VERİLDİ
  • 04.08.2022
Reklam

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. ÖSYM Başkanı Ersoy şu açıklamalarda bulundu:

“6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir.

İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir.

Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM’nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız.

Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.”

KPSS SORULARI ÇALINDI İDDİASI NEDİR?

31 Temmuz 2022 Pazar günü KPSS GK-GY oturumları yapıldı. Sınav sonrası adaylar sonuçların açıklanmasını beklemeye geçti. ÖSYM tarafından aday işlemleri sayfasında sınav sorularının yayınlanması sonrası bazı sınav sorularının yayınevi yayınlarının soruları ile benzerliği olduğu iddia edildi. İddialar sonrası konu gündem olurken adaylar KPSS soruları hakkında iddiaları araştırdı.

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN’ÜN GÖREVİNE SON VERİLDİ

KPSS’de yer alan bazı soruların sızdırılması iddiaları sonrasında ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün görevine son verildi.

Aygün’ün yerine atanan Bayram Ali Ersoy, ilk gününde kameralar karşısına geçerek sınavın iptal edildiğini duyurdu. Ersoy, “Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.” dedi.

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ