Reklam
Reklam

KEŞAN’IN SUYU STANDARTLARA UYGUN…

KEŞAN’IN SUYU STANDARTLARA UYGUN…
  • 26.06.2019
Reklam

Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, Keşan’a verilen suyun numuneler alınarak sürekli olarak denetlendiğini ve içme suyu kalitesinde olduğunu bildirdi.

Başaran, Keşan şehir şebekesine verilen suyun, Kadıköy Barajı Rasim Ergene İçme ve Kullanma Suyu Arıtma Tesisinden ve Kumdere’deki kuyulardan gelen suların karıştırılması ile verildiğini ve şebeke suyunun İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’te belirtilen standarttaki değerlere uygun olduğunu bildirdi.

Erhan Başaran, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğünce yılın farklı zamanlarında şehrin farklı noktalarından 41 kontrol ve 4 denetim izlemesi için numuneler alındığını belirterek, “Şehrin farklı noktalarından alınan numuneler İstanbul 2 No’lu Halk Sağlığı Laboratuvarı ve Edirne Halk Sağlığı Laboratuvarı’na analiz için gönderiliyor.” dedi.

Analiz için gönderilen numunelerin; fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olarak incelendiğini ifade eden Başaran, “Aynı zamanda kimyagerlerimiz tarafından her gün fiziksel parametreler (renk, koku, bulanıklık) ve bakiye klor ölçümleri yapılmaktadır. Alınan numunelerde en küçük bir sorunla karşılaşıldığında anında müdahale edilmekte ve İlçe Sağlık Müdürlüğünce aynı noktadan tekrar numune alınarak sorunun ortadan kaldırılıp kaldırılmadığı denetlenmektedir.” şeklinde konuştu.

DCIM100MEDIADJI_0034.JPG

DCIM100MEDIADJI_0035.JPG

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ