Reklam
Reklam

DEĞİŞİM SANCILI OLACAK!

DEĞİŞİM SANCILI OLACAK!
  • 26.07.2019
Reklam

– Değişim sancılı olacak!

– Kimiz ayağına bassak o acıyor! %68 memnun.

– Keşan küme düşmüş!”

– ‘Allah razı olsun’ denilmek için yola çıktık.

 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve Belediye Meclisi üyesi Nehir Gergin ile halkın sorularını yanıtladı.

Şapçı Prestije Otel’de düzenlenen ve Keşan Online’den canlı olarak yayımlanan halk buluşması, saat 15.00’te başladı.

Program başında Keşanlı vatandaşların röportajlarının izletildiği toplantıda, daha sonra Helvacıoğlu söz aldı ve röportajlara yanıt verdi.

Keşan’da bir değişim yaşandığını ve bunun sancılı geçeceğini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan kasaba kültüründen kurtulacaksa, değişim sancılı olacak. Yeni Keşan olacaksa, sporu, kültürü, coğrafyasıyla birlikte sancılı olacak. 10 bin gün, 6 dönemin alışkanlıkları var.” dedi.

Keşan Belediyesinin geçmiş dönem alacaklarını da anımsatan Mustafa Helvacıoğlu, özellikle de kiralamalara dikkat çekti. Keşan Belediyesine ait dükkanların 1.000 TL’ye kiralanıp, ikinci bir kiracıya 4.000 TL’ye kiraya verildiğine ancak belediyeye ödenmesi gereken 1.000 TL’nin ödenmediğine vurgu yaptı.

Söylemlerinin yanlış anlaşıldığına ve farklı noktalara çekildiğine dikkat çeken Helvacıoğlu, şunları ifade etti: “Ağzımdan yıkıldı çıkmadan, burası yıkılıyor! Kimin ayağına bassak o acıyor! Anket yapıyoruz, soruyoruz %68’i memnun. Kırk yıldır aynı Keşan. Keşan’da bu yollar, bu taşlar, bu asafalt, bu kültür değişecekse, inanın çok tartışmalar olacak. Keşan’ın sorunu trafikti ama bu çözülecek. Oturuyoruz, komisyonla birlikte karar veriyoruz. Birlikte karar alıyoruz ama her şey belediyeye mal oluyor. Biz ortak akılla çalışmak istiyoruz. Projeler hazırlanıyor. İstişare halindeyiz. Konuşacağız. Yalnız karar almayacağız.

Otogar, eski köy garajı, her şey konuşulacak. Cumhur ve Millet ittifakının ve halkın ortak görüşü olacak. Kimse acele etmesin. Bir deprem olsa, bina başımıza yıkılsa sorumlusu kim? Önlem almak zorundayız. Eleştiri yapanlarla birlikte tartışacağız. Bizi kim dinliyorsa, herkesin huzurunda alnımız açık, hesap vermeye hazırız. Bize kimse onun adamı bunun adamı diyemeyecek. Biz 100 gün içinde kimsenin adamı olmadık, gelecekte de olmayacağız. Sözümüzü tutacak, görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Kolay değil, bir dönem değişiyor. Yeni bir düzen geliyor. Kültürde, turizmde, teknolojide. Her şeyde iyileşme olmak zorunda. Keşan küme düşmüş.

Minibüsler her yerde durursa, doğru kentleşmeyi sağlayamayız. Önlemleri almak, yeni çalışmalar yapmadıkça yenilik olmaz. Bir köy minibüsü, nereden kalkarsa kalksın, benim dükkanımın önünde durmuyor diye nasıl isyan edebiliriz? Bu bir kural. Ve uymak zorundayız. %8’i gerçekleşen uygulamamız, %100’ü tamamlanınca her şey düzelecek.”

Keşan Belediyesinde yapılan ihaleler konusunda da Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Bütün esnafıma sesleniyorum; herkes gelsin. Herkese mal vermek istiyorum. Açık ihaleler yapıyoruz. Keşan şunu bilsin sadece AK Parti kazanmadı. Sadece CHP kazanmadı, sadece MHP kazanmadı, sadece İYİ Parti kazamadı, Helvacıoğlu kazandı. Ben sizlerin başkanıyım. Kimi koruyorum diye düşünmeyin, herkesi koruyorum. Bugün seçim olsa, benim partililerim bana daha çok tepki verecek. Çünkü kimseyi korumadım. Ama belediyede siyaset olmaz, belediyede hizmet olur. Ben burada bugün sizlerin karşısında sizin başkanınızım.

İller Bankasıyla görüşmelerimiz sürüyor. Sorunları olan bir belediyeyle karşı karşıyayız. Halkımız kiraları toplayamadığımızı bilmeli. Halkımızın parasını bir başkasına yedirmeyiz. Keşan belediyesi herkesin kurumu. Ben halkıma hesap vermek zorundayım ve vereceğim de. Kefeni giydik. 100 günde neler yaşadık, bir Allah bir biz biliriz.”

Daha sonra Helvacıoğlu, Balcı ve Gergin, toplantıya katılanlardan gelen soruları yanıtladı.

Toplantıda katılımcılar özetle; köy garajının ne zaman yıkılacağını, Ferhat Ağa köprüsünün sorununu, sanayinin asfaltlanma konusunu, sahillerin kiralanma meselesini, engelli vatandaşlar için yapılacak çalışmaları, spor kulüplerine desteği, yeniden düzenlene trafik konusunu, pazaryerinin taşınıp taşınmayacağı, okul sorunu, hastane ile ilgili iyileştirmeler yapılması gibi soruların cevaplarını aradı.

Özhancı Market Sahibi Yavuz Yılmaz ise trafik sorunun yanı sıra bir konuya daha dikkat çekti ve neden Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerinin toplantıda olmadığını sordu. Yılmaz, “Ben yıllardır bu odaya aidat ödüyorum.” diyerek, kendilerini temsil etme adına toplantıda olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantının kapanışında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “2019 enerji, 2020 güç yılı olacak.” dedi.

 

 

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ