Reklam
Reklam

2021 YILI KIRSAL KALKINMA DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI

2021 YILI KIRSAL KALKINMA DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI
  • 11.11.2021
Reklam

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bugün, 2021 yılı Kırsal Kalkınma Destekleme başvuruları hakkında bilgilendirmede toplantısı düzenlendi.

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı, saat 15.00’de başladı.

Toplantıda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Eyüp Farsak, mühendisler Kenan Özdal, İrfan Tunç ve Murat Gülseven tarafından katılımcılar bilgilendirildi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “2021 yılı Kırsal Kalkınma Destekleme başvuruları başladı. Tarıma Dayalı Ekomomik Yatırımların Desteklenmesiyle ilgili başvurular online olarak, 31 Ekim 2021 tarihinde başlamış olup, 21 Ocak 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Tarıma Dayalı Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi ilgili başvurularında 31 Ekim 2021 tarihinde başladığı ve 17 Aralık 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Ekonomik Altyapı Alet ve Makine Yatırımlarının Desteklenmesinde, A İş Planı kapsamında, bakanlığımız tarafından 74 çeşit alet ve makine belirlenmiştir. A iş planı; 300 bin TL’ye kadar bütçe içeren başvuruları kapsamaktadır.

1- Proje sunacak başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin son başvuru tarihinden önce en az bir yıldır Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olması gerekmektedir.

2-Tarım dışı sektörlerde ekonomik faaliyetleri olan ve proje sunan gerçek kişilerin kırsal alanda veya kırsal mahallede yaşıyor olmaları ve bu durumu belgelendirmeleri gerekmektedir.

3- Makine-ekipman listesindeki 1 makine için proje başvurusunda bulunulabilir.

4- Başvurulacak makine ekipman türüne göre bakanlık tarafından belirlenmiş asgari arazi varlığı şartın sağlanması gerekmektedir. (Örneğin balya makinesi almak isteyen yatırımcının en az 30 dekar kendi arazisi olması ve kendi adına traktörü olması gerekmektedir.)

B İş Planı kapsamında; bakanlığımız tarafından aşağıda belirtilen konu başlıkları altında başvurular yapılabilir.

B iş planı; 20 bin TL ile 600 bin TL arası bütçe içeren başvuruları kapsar. Bunlar; Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, bilişim sistemleri ve eğitimi (Akıllı tarım sistemleri), el sanatları ve katma değerli ürünler, ipekböceği yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için birincil ve ikincil üretim yatırımlarını kapsayan elektrikli olmayan traktörler ve biçerdöverler hariç makine parkları, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımları destek kapsamında değerlendirilecektir. Proje başvurularının ‘https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx’ adresinden yapılabilecek.”

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ