Reklam
Reklam

‘ÖZGÜR BASIN HALKIN GÜVENCESİDİR’

‘ÖZGÜR BASIN HALKIN GÜVENCESİDİR’
  • 24.07.2020
Reklam

Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü nedeniyle birer açıklama yapan Edirne Gazeteciler Derneği (EGD) Başkanı Derya Sarılarlı ve Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği (AGD) Başkanı Murat Savaş, özgür ve tarafsız basının önemine dikkat çekti.

EGD Başkanı Derya Sarılarlı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, basında yaşanan sorunları her fırsatta ve her platformda dile getirdiklerini belirterek, “Günümüzde çeşitli medya kurumlarında yaşanan uygulamalara bakıldığında, sansürün kalkmadığını, şekil değiştirerek devam ettiği görmekteyiz. Sansür, eskiden olduğu gibi haber yasaklama yoluyla yapılmasa da, gerçeği çarpıtma, gizleme veya çeşitli tehdit ve yaptırımlarla meslektaşlarımız üzerinde devam etmektedir. Ne yazık ki düşüncelerini yazdıkları, röportaj ve haber yaptıkları gerekçesiyle meslektaşlarımız yargılanmakta, kesin kanıtlara dayanılmadan gözaltına alınmakta, hapse atılmaktadır. Özgür ve tarafsız basının önemi büyüktür. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının aracı olan basın özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça, 24 Temmuzlar bizler için bayram olmayacaktır.” dedi.

AGD Başkanı Murat Savaş ise Türk basınında sansürün kaldırılışının yıldönümü olarak kutlanan 24 Temmuz’un, basının geldiği bugünkü noktaya bakıldığında artık anlamından uzaklaştığını ifade etti.

24 Temmuz’un bayram olarak kutlamanın bir anlamı kalmadığını ifade eden Savaş, “24 Temmuz’u yeniden sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak kutlayabileceğimiz günlerin kısa zamanda gelmesi için tüm basın emekçisi meslektaşlarımızı özgür bir basının mücadelesini vermeye çağırıyoruz. Meslektaşlarımızın sendikasızlaştırıldığı, iş ve can güvenliklerinin olmadığı ortamda, ne basın özgürlüğünden, ne de sansürün kalktığından söz edilebiliriz. Tarafsız ve özgür basın hepimizin güvencesi olmalı.” şeklinde konuştu.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ