Reklam
Reklam

YENİLENEN ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSLERİNİN ARAÇ TANITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YENİLENEN ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSLERİNİN ARAÇ TANITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • 03.09.2020
Reklam

Yenilenen şehir içi minibüsler ile ilgili araç tanıtım töreni, bugün saat 12.00’de,  Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Törene; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Belediyesi ve İl Genel Meclisi üyeleri, Oda, Borsa ve STK Temsilcileri , S.S. 25 No’lu Keşan Şehir İçi Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ertan Erkan ve yönetimi, kurum amirleri, Keşan Belediyesi Birim Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Toplu taşımada Keşan’a yakışan gelişmeler olduğunu söyleyen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Keşan’da artık çok güzel şeyler oluyor. Şehrimiz, arzu ettiğimiz noktaya doğru ilerliyor. Keşan’ımız her gün, yeni bir imkan, yeni bir hizmetle buluşuyor. Tüm bunların yanında toplu taşımada da Keşan’a yakışan gelişmeler oluyor.2019 yılı kasım ayında Keşan Belediye Meclisi olarak yeni hazırladığımız minibüs yönetmeliğini kabul etmiştik, bununla birlikte pandemiye rağmen minibüsçülerimiz Keşan için borca girip minibüslerini yenilediler. Bilindiği üzere, Keşan’da 93 minibüsün hepsi yenilendi. Bu konu, öncelikli olarak üzerinde durmamız gereken bir konuydu. Hatırlandığı üzere; Keşan belediyesi olarak yaptığımız anket ile hemşehrilerimizin memnuniyetini ölçüp beklentilerini sormuştuk. Mevcut toplu taşıma araçlarının eskidiği, konfor ve güvenlik açısından sıkıntı oluşturduğu konusunda vatandaşımızın şikayetleri vardı. Bu hassasiyetlerin ardından bizde kolları sıvadık; öncelikli olarak minibüs ve servis araçlarında düzenli şekilde ilaçlama ve hijyen çalışmaları başlatıldı.”

“KEŞAN TOPLU TAŞIMA VE ULAŞIM KONUSUNDA TRAKYA’DA ÖRNEK OLACAK”

Başkan Helvacıoğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bunun yanı sıra 7/24 hizmet verecek toplu taşıma şikayet hattı kuruldu. Daha da önemlisi yenilenen tüm araçlarımızda artık engelli rampası kullanılıyor. Toplu taşımada şoför eğitimlerimiz devam ediyor. Şahit olduğunuz üzere duraklarımız yenilenerek modern bir yapıya kavuşturuluyor.  Aynı zamanda da durak sayılarını arttırıyoruz. Yine; güvenlik ve kamera sistemlerini uygulamaya koyuyoruz. Kısa zamanda, önemli bir mesafe kat ettik; Keşan toplu taşıma ve ulaşım konusunda Trakya’da örnek olacak. Vatandaşlarımız da toplu taşımadaki gelişmeleri memnuniyet ile takip ediyor. Ben bu duygu ve düşünceler ile; Keşan Belediye Meclisimiz ve Minibüsçüler Kooperatif Yönetimimiz başta olmak üzere, ulaşım konusundaki gelişmelere katkı sağlayan herkese tüm vatandaşlarımız adına teşekkür ediyor, Keşan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

ERKAN: “BELEDİYEMİZ İLE EL ELE ÇALIŞIYORUZ”

Ardından S.S. 25 No’lu Keşan Şehir İçi Minübüs Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Ertan Erkan konuşmak üzere söz aldı.

Erkan, şunları dile getirdi: “Keşan İlçe Merkezinde toplu taşıma hizmetini yerine getiren 93 üyeli sınırlı sorumlu 25 No’ lu Keşan Şehir İçi Motorlu Taşıyıcılar kooperatifi olarak hizmet araçlarımızın tamamı engelli erişimine uygun hale getirilmiştir. Bu kapsamda belediyemiz ile el ele çalışıyoruz. Bu nedenle düzenlemiş olduğumuz araç tanıtımından oluşan etkinliğimize katılımda bulunduğunuz için tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Keşan halkına yakışan toplu taşıma hizmeti vermek adına yaşadıkları maddi zorluklar içinde araçlarını yenileyen ortaklarımıza ve her zaman yanımızda olarak bizlere güvenen Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Helvacıoğlu’na şahsım ve üyelerim adına teşekkürlerimi sunarım. Yenilenen araçlarımız değerli Keşan halkına hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından tüm katılımcılar tarafından kurdele kesildi ve Keşan Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav, ayran, aşure ikramı yapıldı.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ