Reklam
Reklam

“İZZETİYE ÖNCEDEN KÖYDÜ YA ŞİMDİ?”

“İZZETİYE ÖNCEDEN KÖYDÜ YA ŞİMDİ?”
  • 08.10.2020
Reklam

İzzetiye Mahallesi’nde ikamet eden bir okuyucumuz sitemize gönderdiği mektubunda, İzzetiye’nin Keşan Belediyesi’nin hizmetlerinden yararlanamadığını ileri sürdü.

İzzetiye köyünün 2013 yılında yapılan referandum ile Keşan’a bağlandığını hatırlatan okuyucu, mektubunda şunları yazdı: “7 yıl önce İzzetiye köydü. Keşan’daki bir mahallenin aldığı hizmeti alamıyorduk. O dönemlerde diğer köyler gibi su, çöp ve ulaşımda zorluklar çekiyorduk. Çöplerimiz zamanında alınmıyor, 2 km’lik Keşan’a gitmek için araç bulamıyorduk. Minibüsler dolunca kalkıyor, 1-2 yolcu olduğunda sefer iptal oluyordu ve bizler de başımızın çaresine bakıyorduk. Çoğu zaman köyden Keşan’a yürüyerek bile geldiğimiz oldu.

2013 yılında Keşan Belediyesi’nden yetkililer köyümüze geldi ve İzzetiye’nin Keşan’a bağlanması durumunda faydalanacağımız imkanları ballandıra ballandıra anlattı. <Ulaşım şehir içerisindeki gibi 15 dakikada bir olacak, çöpler zamanında alınacak, su kesinti yaşamadan yine 1 TL’den kullandırılacak, yollar çamurdan kurtulacak, düğün salonumuz olacak, mezarlıklar Keşan’daki gibi sık sık temizlenecek> gibi birçok vaatlerde bulunuldu. İzzetiyeliler’in hayal bile edemeyeceği vaatler havalarda uçuyor. İzzetiyeliler bu vaat rüzgarında mutluluk içinde, referandumda <Evet> oyu verdi.

Tabi zaman geldi ve resmi olarak mahalle olduk. Üstünden çok geçmedi ki su 1 TL’den 3,5 TL’ye çıktı, vergiler arttı; çünkü artık mahalle olduk. Aradan aylar geçti ama ulaşıma bir türlü çözüm bulunamadı.

Mahalle olduktan sonra eski düğün salonunun etrafında Keşan Belediyesi ekiplerini görüyoruz. Nihayet düğün salonumuz yapılıyor dedik, hizmetlerin gelmeye başlayacağına bir kez daha inandık. Belediye personeli gelip çalışma yapmaya başladı ve bu olaya mahalleli sevindikçe sevindi. Düşünsenize yıllardır hayal edilen bir proje hayata geçecekti. Düğünlerde yağmuru, kar yağışını kimse düşünmeyecekti. Neyse ekipler o gün harıl harıl çalıştı. O binadaki eski çatı profil ve demirler 2, 3 kamyona yüklenip gitti. Sonradan öğreniyoruz ki bunlar yeniyi yapmaya gelmemiş, eskiyi sokup götürmeye gelmiş!

İzzetiye yavaş yavaş uyanıyor ‘Biz ne yaptık?’ diye. Mahalle olduk artan vergilerden başka ne değişti diye. Ama artık geri dönüş süresi de bitti. Artık resmi mahallesin olmuştuk. Aradan 6,7 yıl geçti hâlâ ulaşıma ve düğün salonuna çözüm bulunamadı. Yıl 2020 olmuş ve minibüs şoförü bir yolcu olduğunda Keşan servisini iptal edebiliyor. Bir Pazar günü minibüste başka yolcu yok diye, dershaneye giden çocuğum 3 kilometrelik Keşan’a gelemedi. Konu komşudan rica ettik otomobil ile çocuğu dershanesine yetiştirdik. 2020 yılında, medeniyete en yakın bölgede ve bir ilçenin mahallesinde yaşıyoruz.

Düşünebiliyor musunuz, merkeze 3 kilometre uzaklıkta bir mahalle olan İzzetiyeliler öyle her istediği vakit merkeze gelemiyor. Hele hele Pazar günleri özel aracı olmayan insanlar Keşan’a gelmeyi hayal bile edemez. Çünkü Pazar günleri minibüsler işlemiyor. Hafta içi de bazı şoför arkadaşlarda <Bu saatte müşteri yok çıkmayayım> diyecek kadar denetimsiz bir şekilde çalışabiliyor. <Denetimsiz!> diyorum Keşan Belediyesi’nin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bu konu defalarca söylendi. Hâlâ çözüm yok! Avrupalı bir ilçenin mahallesi değil de güneydoğudaki ilimizin ücra bir mezrası mıyız? Yıl olmuş 2020. Biz hâlâ bu kadar basit şeyleri konuşur olmuşuz. Bu kadar basit işleri çözemeyip medyadan sesimizi duyurur olmuşuz. Bu ulaşımı çözmek çok mu zor? Diğer mahallelerdeki hemşehrilerimiz gibi vergimizi veriyoruz ama hizmetimizi tam alamıyoruz. Halk yine mağdur yine mağdur.

Artık Keşan Belediye Başkanımız mağduriyetimizi görmelidir ve bu denetimsizliğe ‘Dur!’ demelidir. İzzetiyeliler artık hizmet istiyor. Keşan Belediyesi yöneticilerini sık sık mahallemizde görmek istiyoruz.”

 

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ