KEŞANLI OĞUZHAN ATA, ALMANYA’DAKİ MATEMATİK OLİMPİYATLARINDAN ALTIN MADALYA İLE DÖNDÜ


Keşan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencisi Oğuzhan Ata Konçe, Almanya’da düzenlenen “Uluslararası Matematik Olimpiyatları”nda Dünya 2.si olarak ülkemizi gururlandırdı.
Matematik alanında gösterdiği disiplinli çalışma ve başarılarla tanınan 3. sınıf öğrencisi Oğuzhan Ata Konçe, uluslararası bilim olimpiyatlarındaki başarı zincirine bir yenisini daha ekledi. Amerikan Matematik Olimpiyatları, Fermat, SEAMO, STEM ve Kanguru Matematik gibi dünya çapındaki sınavların Türkiye elemelerini başarıyla tamamlayan Konçe, son durağı olan Almanya’dan madalya ile döndü.

İNGİLİZCE DİLİNDE MATEMATİK BAŞARISI
Goethe Üniversitesi danışmanlığında 28 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleştirilen “German Math Olympiad Grand Final” (Almanya Matematik Olimpiyatları Büyük Finali), birçok ülkeden gelen başarılı öğrencileri bir araya getirdi. Türkiye ön elemelerini de İngilizce dilinde başarıyla geçen Oğuzhan Ata, Frankfurt’taki büyük finalde 3. sınıflar kategorisinde en başarılı isimler arasına girdi.
Sınavın tamamen İngilizce dilinde yapılmasına rağmen sergilediği yüksek performansla *tın Madalya almaya hak kazanan ve kategorisinde Dünya 2.si olan Konçe, kürsüye çıkarak ülkemizi başarıyla temsil etti.
BAŞARININ ARKASINDAKİ REHBERLİK
Erken yaşlardan itibaren dil eğitimine ağırlık veren Oğuzhan Ata’nın bu süreçteki dil mentörlüğünü İngilizce öğretmeni Seher Demir üstlenirken; matematik alanındaki gelişiminde ve olimpiyatlara hazırlık aşamasında Matematik Öğretmeni Ali Osman Erdoğan, Akademi bünyesinde verdiği akademik destekle bu büyük başarıda önemli bir rol oynadı.
“MATH CHALLENGE” ORGANİZASYONUNDAN BİR MADALYA DAHA
Sınav maratonunun ardından düzenlenen ve farklı kültürlerden gelen öğrencilerin bir araya gelerek sosyal becerilerini sergilediği “Math Challenge” organizasyonuna da katılan Oğuzhan Ata, burada gösterdiği performansla da gümüş madalya kazanarak organizasyonu çift madalya ile tamamladı.
YENİ HEDEFLER VE EĞİTİMDE DESTEK VURGUSU
Almanya’daki başarısının ardından rotasını Singapur ve ABD gibi ülkelerde düzenlenecek olan diğer dünya finallerine çeviren Oğuzhan Ata Konçe, ülkemizi bu prestijli platformlarda temsil etmeye devam etmek istiyor.
Konçe Ailesi, çocuklarının bu başarı yolculuğunun devamlılığı ve Türkiye’nin adının uluslararası bilim platformlarında daha sık duyulması adına, eğitime destek vermeyi şiar edinmiş kişi ve kurumların katkılarının önemine dikkat çekiyor. Bu tür organizasyonların sürdürülebilir bir başarı hikayesine dönüşmesi için eğitim gönüllülerinin ve sponsorların desteğinin, genç yeteneklerin motivasyonunu artıracağı vurgulanıyor.











































