Reklam
Reklam

SGK’NIN 5 MİLYON TL ZARARA UĞRATMIŞLAR

SGK’NIN 5 MİLYON TL ZARARA UĞRATMIŞLAR
  • 03.12.2019
Reklam

Tekirdağ merkezli 3 ilde, hasta olmayanlara ilaç yazarak ve rapor düzenleyerek SGK’yı 5 milyon TL’den fazla zarara uğrattığı tespit edilen şüphelilerden biri daha  yakalanarak, gözaltına alındı. 2 şüpheli hâlâ aranırken, aralarında doktor ve hastane çalışanlarının da bulunduğu 46 kişi gözaltına alınmıştı.


Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çorlu İlçesi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı araştırma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibi sonunda, hasta olmayan kişilere farklı tanılar konularak, piyasa değeri yüksek olan ilaçlar yazıldığı ve para karşılığı sağlık raporu verildiği belirlendi. Çerkezköy Devlet Hastanesinde görevli doktor ve çalışanlar ile eczacı kalfalarının da aralarında bulunduğu şüpheliler tespit edildi. Şüphelilerin, malulen emeklilik, ÖTV indirimi ve engelli bakım parası gibi nedenlerle sağlık raporu isteyenlere, engel oranını %80 gösteren rapor düzenledikleri tespit edildi.


Soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin de hasta temini için aracılık ettiği, para alışverişinin bu aracılar ile yapıldığı, olmayan hastalar adına reçete düzenlenerek SGK’nın 5 milyon TL’den fazla zarara uğratıldığı ortaya çıktı.
Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen 49 gözaltı kararı üzerine Tekirdağ, İstanbul ve Çanakkale’de düzenlenen operasyonla 46 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, firari 1 şüpheli de yakalanarak, gözaltına alındı. 2 şüpheli ise hâlâ aranıyor.


ÇETEDEKİ DOKTOR TAYİN EDİLMİŞ
Şüphelilerin, ‘rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına nitelikli dolandırıcılık’ suçlamalarından sorguları sürerken yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesinde görevli nöroloji uzmanı doktor A.E‘nin daha önce bakanlık müfettişleri tarafından yapılan soruşturma kapsamında, İstanbul Büyükçekmece Devlet Hastanesine tayin edildiği öğrenildi. Başsavcılık, doktor A.E‘nin daha önce görev yaptığı yerlerle ilgili çalışma başlattı.
Çetenin çalışma şeklinin de deşifre edilmeye başlandığı soruşturmada, çetenin kurduğu ağlarla, Türkiye genelinde faaliyet gösterdiği belirlendi. Çetenin para karşılığı verdiği sağlık raporlarında engel durumlarını %80 gösterdiği saptandı. Özellikle yaşlılara hasta olmadıkları halde piyasa değeri yüksek ilaçların kullanılması gereken hastalık teşhisi konulduğu ve her biri 5 bin lira civarında olan ilaçların, devletten temin edilip İstanbul’da el altından satıldığı ortaya çıktı.
Engellilerin ÖTV’siz araç almaları için gerekli olan raporları da temin eden çete üyelerinin düzenlediği sahte raporlarla alınan araçların izini süren savcılık, sahte rapor ile malulen emekli olan ve engelli bakım maaşı alanları tespit etmeye çalışıyor.
Savcılığın elde edilen bilgiler doğrultusunda ikinci bir operasyona hazırlandığı, yeni gözaltılar olabileceği öğrenildi. (DHA)

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ