Reklam
Reklam

VALİ SEZER: “TRAKYA BÖLGESİ TARIM VE HAYVANCILIK NOKTASINDA İSPAT ETMİŞ BİR BÖLGE”

VALİ SEZER: “TRAKYA BÖLGESİ TARIM VE HAYVANCILIK NOKTASINDA İSPAT ETMİŞ BİR BÖLGE”
  • 27.05.2025
Reklam

Keşan 2. Tarım ve Hayvancılık, Gıda, Sanayi, Otomotiv ve İş Makineleri Fuarı’nın, açılışı bugün gerçekleştirildi.

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Keşan Belediyesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Keşan Ticaret Borsası (TB), Keşan’daki esnaf odaları ve Keşan Ziraat Odası, Keşan Süt Üreticileri Birliği, Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği iş birliğinde, düzenlenen ‘Keşan 2. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Otomotiv ve İş Makinaları Fuarı’nın açılış kurdelesi Edirne Valisi Yunus Sezer ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

Özgün Yapı Kooperatifi arkasında bulunan alanda düzenlenen fuarın açılış törenine; Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası (TB) Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan’daki esnaf odaları ve Keşan Ziraat Odası, Keşan Süt Üreticileri Birliği, Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği başkan ve temsilcileri, bazı daire amirleri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

ÖZCAN: “BÖYLE BİR TESİS KAZANDIRIRSAK KEŞAN’IN ÖNÜNÜ AÇARIZ”

Saat 17.30’da, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, birlik ve beraberlik içerisinde, geçen yıldaki eksiklikleri gidererek, bölgeye en yararlı olabilecek fuarı gerçekleştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Etkinliğin yapıldığı alana bir fuar alanı yapmak istediklerinin altını çizen Özcan, “Böyle bir tesis kazandırırsak Keşan’ın önünü açarız. Keşan’da cumartesi günü sokak aralarındaki görüntüyü kaldırmamız lazım. Bir sonraki festivalde buluşmak üzere.” diye konuştu.

AKALIN: “TRAKYA’DAKİ ÜRETİCİ YAŞ ORTALAMASININ 61”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, üretimin mutlaka desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Trakya’daki üretici yaş ortalamasının 61 olduğunu da kaydeden Mehmet Akalın, üretimin gençleştirilmesi gerektiğini, bunun için de köy okullarının mutlaka açılması gerektiğini vurguladı.

SEZER: “SAHİP OLDUĞUMUZ TOPRAKLARIN %50’SİNİ SULAYABİLİYORUZ”

Programda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sezer, şunları ifade etti: “Trakya bölgesi tarım ve hayvancılık noktasında ispat etmiş bir bölge. İnsanlarımız tarım ve hayvancılığı gerçekten seviyorlar. Tarım ve hayvancılıkla ilgili olan bütün modern teknolojiler ne gerektiriyorsa onu uygulamak için de bir çaba içerisindeler. Bunu ülkemizin diğer bölgelerinde çok fazla görmek imkânımız yok. Sahip olduğumuz toprakların %50’sini sulayabiliyoruz. Devletimiz sulamayla ilgili çok güzel yatırımlar yapmış. Meriç sulama sistemleri %90 bitmiş durumda. Çakmak barajında inşallah Ramazan ayından önce su basmış olacağız. Hamzadere sulama sistemlerinde yeni alanları sulamaya açtık. Bir projemiz daha var. Biraz yavaşladı ama buranın damızlık düve merkezi haline getirilmesi ile ilgili borsa başkanlarımızda ve çiftçilerimizle yürüttüğümüz bir çalışma var. İnşallah önümüzdeki ay ilk hayvanların gelmesiyle beraber bu da hızlanmış bulunacak. Trakya bölgesi damızlık düve üretiminde, sadece kendi bölgemiz için değin, Türkiye’nin ihtiyacı hatta yurt dışına bile ihraç edecek duruma geleceğimiz bir üretim merkezi haline dönüşecektir. Tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir sene diliyoruz.”

Programda, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TB Başkanı Necmi Kaymaz da konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminden sonra fuar alanında stant açan firmalar ziyaret edilerek, tarım aletleri incelendi. Fuar, 28-29-30 ve 31 Mayıs 2025 tarihlerinde açık olacak.

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ