Reklam
Reklam

  • 04.07.2019
Reklam

Yıllardır dile getirilen Mecidiye’deki Uzunkum ve İtalyan Koyu plajlarına giden yolların bozukluğu, bu yıl daha fazla hissedilmeye başlandı.

Özellikle taş ocaklarının arasındaki yoldan geçmek zorunda kalan tatilciler, Uzunkum’a vardıklarında tek şikâyetleri yolun bozukluğu oluyor.

Her yıl binlerce aracın geçtiği yolla ilgili bugüne kadar bir çözüm bulunamaması yetkililerin duyarsızlığına bağlanılıyor.

Saros denilince ilk olarak akıllara gelen Uzunkum ve İtalyan Koyu, bu yıl da yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğruyor.

Özellikle bu sezon 17-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında Uzunkum’da yapılacak olan Trakya Fest’e gidecek tatilcileri, yolun bozukluğu şimdiden düşündürmeye başladı.

Organizasyonla ilgili tüm hazırlıkları tamamlayan Uzunkum ve Trakya Fest yöneticilerinin yol sorununu çözmek için birçok kurumun kapısını çaldığı öğrenildi.

Festivale gelecek olanların memleketlerine döndüklerinde eğlencenin yanı sıra ilk anlatacakları olumsuzluğun yol olduğu ifade edildi.

Devlet yöneticilerinin, Türkiye’nin en büyük gelir kaynaklarından birisi olan turizmi artırmak için mücadele ettiği ancak Uzunkum’a giden tatilcilerin bozuk yoldan geçmesine gönlü razı olan yerel yöneticilerin ise Saros’taki turizme değer vermediği kaydedildi.

Yolla ilgili tepkisini dile getiren ve Uzunkum için “Burası bir cennet diyen.” bir tatilci Saros’un değerinin bilinmediğini söyledi.

Kendisinin Keşanlı olduğunu ve Almanya’da yaşadığını ifade eden Candan Yoluç da tatil için her yıl Saros’a geldiklerini belirtti.

Yoluç, “Buraya her yıl gelmek için can atıyoruz. Kumu, doğası, denizi çok güzel ama yollarımız maalesef berbat. Uzunkum, Türkiye’nin sayılı koylarından biridir. Her şeyiyle çok güzel ancak ulaşım çok kötü. Mecidiye ve Erikli sahillerinde yazlığı olup da denizi için Uzunkum’a gelenlerin sayısı çok fazla. Öndeki aracın lastiğinden fırlayan taş nedeniyle bir arkadaşımızın aracının camı kırıldı. Bir arkadaşımızın aracının yürür aksamı bozuldu ve tamire götürmek zorunda kaldı. Her yer çukur ve toz. Buraların değerini bilmek lazım. İlk başta da yerel yöneticiler bilmesi gerekiyor. Yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen başka bir kişi de tatil yapmak isteyenlerin ilk olarak ulaşıma dikkat ettiğini kaydederek, “Tatil için ilk önce ulaşım dikkat çeker. Gidilecek yolun uzunluğu, yolun düzgünlüğüne bakılır. İnsanlar artık otobanın ya da duble olup olmadığına bakıyor. Hele hele Uzunkum’a giden böyle bir yola kimse girmek istemez. Bu nedenle yöneticiler bu yolla bir an önce ilgilenmelidir.” dedi.

Öte yandan yolun, İl Özel İdaresi sınırları içinde kaldığı belirtilirken, İl Genel Meclisi üyelerinin de bu konuyla ilgilenmeleri istendi.

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ