Reklam
Reklam

2020 YILINDA 550.000 TL HİBE DESTEĞİ VERİLDİ

2020 YILINDA 550.000 TL HİBE DESTEĞİ VERİLDİ
  • 23.10.2020
Reklam

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nda gerçekleştirilen basın toplantısında, 2020 yılında KOSGEB ile bölgemizdeki işletmelere kazandırılan hibe ve faizsiz kredi destekleri hakkında bilgi verildi.

Saat 11.30 sıralarında başlayan toplantıda ilk olarak konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, “Konu hakkında bilgilendirirken de istidama ve girişimciliğe özendirici olmaya çalışalım dedik. Aramızda KOSGEB desteklerinden yararlanmış 3 yeni girişimcimiz var. Bunlarla ilgili nasıl çalışmalar yapıldı bilgilendirmek istedik.” diyerek, sözü Keşan TSO KOSGEB Sorumlusu Kadircan Tunç’a bıraktı.

Keşan-İpsala-Enez bölgesinde KOSGEB faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Tunç, şu bilgileri verdi: “KOSGEB Edirne Müdürlüğümüz koordinasyonunda Keşan, İpsala ve  Enez ilçelerinde faaliyet gösteren Keşan TSO bünyesinde yer alan <Keşan, İpsala ve Enez İlçeleri KOSGEB Temsilciliğimiz> girişimcilere destek, yerel halkı bilgilendiren, istihdama katkı, ticaretin ve sanayinin geliştirilmesinde öncü ve bölgesel ekonominin büyümesinde aktif ve etkili olmaya devam etmektedir.

2010 yılından beri Keşan TSO hizmet binası içerisinde yer alarak KOSGEB desteklerimiz hakkında bilgilendirmeler, yönlendirmeler ve desteklerden yararlandırmalar ile bölgeye hizmet etmeyi sürdürmektedir. Girişimcilik destekleri, işletme geliştirme, Ar-Ge destekleri, KOBİGEL proje çağrıları ve KOBİ Finansman Destek Programı ile kapsamında yeni girişimcilerimiz ve mevcut işletmelerimiz desteklerimizden faydalanmaktadır. Yeni işletme açmak isteyen perakendecilik, toptancılık ve hizmet sektörlerindeki tüm girişimcilerimize geleneksel girişimci destekleri ile iş yerlerini açarak, kuruluş destekleri sağlamaktayız. Yeni mevzuat kapsamında imalat veya yazılım sektörlerinde faaliyet gösterecek girişimcilerimize ise ileri girişimci destekleri ile kuruluş, makine, teçhizat ve performans desteklerimizden yararlanmaktadır. KOSGEB desteğimiz ile işletmesini kurmuş mevcut işletmelerimiz için de KOBİ Finansman Destek Programı ile faizsiz kredi desteklerimizi kullanmaktayız. 2020 yılı içerisinde toplamda 550.000 TL hibe ve 800.000 TL faizsiz kredi desteği ile bölge ekonomisine finansal girdi, piyasaya hareketlilik ve ticaretin gelişmesine katkı sağlıyoruz.

Keşan TSO tarafından geliştirilen online işveren duyuru ve ilave istihdama yönelik tüm kamu destekleri hakkında bilgilendirme platformu www.kesantsoisvar.com ile de İşletme geliştirme destek programı – nitelikli eleman istihdam desteği bölgesel istihdama destek oluyor, işsizliğin azaltılmasında etkili rol oynuyoruz. Üniversite mezunlarını ilgili meslek ve branşlarına göre işletmelerde istihdam sağlayıp, firmalarında destek kapsamında personel maliyetlerini azaltıyoruz. Bu desteğimiz kapsamında 48 ön lisans ve 36 lisans mezunu kişileri bölgesel istihdama katarak, bölgesel işsizliğin birazda olsa önüne geçerek, firmalarımıza destek olduk. Firmalar ve iş arayanlar için oluşturulan ve en önemli özelliği, farkı olan ilave istihdama yönelik tüm kamu destekleri hakkında bilgilendirme yapan online platform olarak Türkiye’de ilk ve tek olarak hayata geçirilmiştir. Bu desteğin yanı sıra yurt dışı iş gezisi, test ve analiz, belgelendirme ve sınai mülkiyet hakları desteklerimiz ile de bölgemize hizmet etmeye devam ediyoruz.

Bölgede 2023 yılında faaliyet başlayacak olan Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile de Ar-Ge Destekleri ve KOBİGEL proje çağrılarından bölgeyi daha fazla faydalandırmak planlanmaktadır. 2020 yılın içerisinde toplam bu destekler ile 1.000.000 TL üzeri finansal destek bölgeye kazandırılmıştır.”

Toplantı, Keşan TSO üyeleri HAS Ayakkabıcılık yöneticisi Hakan Katrancı, Rivasol Tarım ve Hayvancılık yöneticisi Ali Rıza Beceren ile Badem Süt Ürünleri yöneticisi Meral Badem’in, KOSGEB destekleri sayesinde işlerindeki gelişmeler hakkında bilgi vermeleriyle sürdü.

KOSKEG DESTEĞİ İLE MAKİNE SAYISINI 3’E KATLADI

Yöneticisi olduğu işini geliştirmek adına KOSGEB’ten kendisine büyük destekte bulunulduğunu belirten Hakan Katrancı, 4 makine ile faaliyetini yürüttüğü işletmesini, KOSGEB desteği ile 12 makineye çıkardığını ve bu sayede çalışan kişi sayısının da arttığını söyledi. Katrancı, makine sayısının artmasının ardından İstanbul’daki bir firmadan 12 bin çift ayakkabı siparişi de aldıklarını belirtti.

Badem Süt Ürünleri yöneticisi Meral Badem de KOSGEB’in makine desteği sayesinde manda sütü, yoğurdu ve tereyağı imalatı yaptıklarını dile getirerek, işlerini daha da artırmayı düşündüğünü dile getirdi.

ÜRETİM KAPASİTESİNİ 5 KATINA ÇIKARDI

Faaliyetini sürdürdüğü işletmesindeki üretim potansiyelini büyütmek için KOSGEB’e başvurduklarını ve makine desteği aldıklarını vurgulayan Rivasol Tarım ve Hayvancılık yöneticisi Ali Rıza Beceren“Aylık 10 ton solucan gübresi üretirken, şuanda bu kapasiteyi 50 tona çıkardık. Bu sayede ihracat ve e-ticaret yapmaya başladık. Daha önce bir aile şirketiydik ve bu destek sayesinde işletmemizde istihdam yarattık. Şuanda 10 kişiyle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arıkan da KOSGEB’in nitelikli eleman desteğinin her zaman olduğunu hatırlatarak, bu konudan odadan bilgi alınabileceğini söyledi.

2020 yılında KOSGEB programları mevzuatında bazı değişikliklerin yapıldığını ve bu sayede istihdamın artırılmasının amaçlandığını vurgulayan Kadircan Tunç, “Eskiden mevcut işletmelerimizde 5 güncel sigortalı eleman şartı arıyorduk ve şimdi daha fazla istihdam sağlamak için bu rakam 2’ye düşürüldü. Yani 2 sigortalı elemanı olan işletme ya da kişiler, 3. ön lisans veya lisans mezunu çalıştırmak istedikleri takdirde 24 ay boyunca 2 yıl boyunca maaş desteği alıyorlar. Bu konuda lütfen odamıza başvurun ve bilgi alın.” dedi.

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ