Reklam
Reklam

2313 KG ELEKTRONİK ATIK, 779 KG ATIK PİL TOPLANDI

2313 KG ELEKTRONİK ATIK, 779 KG ATIK PİL TOPLANDI
  • 11.06.2019
Reklam

Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Keşan’daki okullar arasında düzenlenen elektronik atık toplama yarışmalarında dereceye giren okullara ödülleri bugün verildi.

Okullara ödülleri; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ve Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman‘ın katılımıyla teslim edildi.

Elektronik atık yarışmasında; Anafartalar İlkokulu 1’inci, Şehit Polis Ahmet Can İlkokulu da 2’inci oldu. Toplam 2313 kg elektronik atık toplanan yarışmada 1. okula yazıcı, 2. okula da satranç takımı ve masa tenisi seti hediye edildi.

Atık pil yarışmasında ise Anafartalar İlkokulu 1’inci, Raşit Efendi İlkokulu 2’inci, Yekta Baydar Ortaokulu da 3’üncü oldu. 779 kg atık pil toplanan yarışmada derece alan okulların hepsine, Sıfır Atık Projesi kapsamında okullarda atık toplamayı özendirme amaçlı basketbol potalı plastik atık toplama kafesi hediye edilmişti.

Sıfır Atık Projesi kapsamında ayrıca plastik poşet kullanımının azaltılması amacıyla Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde kurulan salı pazarına alışverişe gelen vatandaşlara bez torba dağıtıldı.

Keşan Belediyesi, yürüttüğü atık toplama çalışmaları ile geleceğimiz olan çocuklarımıza daha sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmayı amaçlıyor.

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ