Reklam
Reklam

“BELEDİYE’DEN VATANDAŞA, EKMEK VE İÇME SUYU DESTEĞİ”

“BELEDİYE’DEN VATANDAŞA, EKMEK VE İÇME SUYU DESTEĞİ”
  • 26.11.2020
Reklam

COVİD-19’la mücadele kapsamında beldede gerekli çalışmalarda bulunan Beyendik Belediyesi, 65 yaş üstü vatandaşlar ile karantinada olan ailelerden ihtiyaç sahibi olanların ekmek ve su ihtiyaçlarını da kendi bütçesinden karşıladığı belirtildi.

Çalışmalarla hakkında bilgi veren Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, “Salgın hastalık başladığından bu yana görevlendirdiğimiz personelimiz, sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın tüm alışveriş ihtiyaçlarını karşıladı. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ekmek ve içme suyu ihtiyaçlarını belediye olarak karşıladık. Evinde karantinada olan ailelerimize de gerekli desteğimizi sağlıyoruz.” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ”

Haftada en az iki kez cadde ve sokakları koronavirüse karşı ilaçladıklarının altını çizen Örnek, “Toplu konutlarımızda her bloğu ilaçlıyoruz. İlaçlamalarımızı tek tek yapıyoruz. Hastalığa yakalanan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Her türlü dezenfekte tedbirlerimizi alıyoruz.” dedi.

“BİRAZ DA VATANDAŞLARIMIZA SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Pandemiyle mücadele konusunda asıl sorumluluğun vatandaşa düştüğüne dikkat çeken Muhammet Örnek, şunları söyledi: “Biraz da vatandaşlarımıza sorumluluk düşüyor. Etrafımızı, çevremizi korumalıyız. Maske konusunda vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuyoruz. Kahvehaneler kapalı. Dışarıdan gelen pazarcı esnafımızı tedbir almaları konusunda uyarıyoruz. Hatta, Keşanlı pazarcıların dışındaki diğer pazarcılar için bir ara girişleri kapatalım diye düşündük. Ama ilçeye gidemeyen vatandaşlarımız alışverişlerini yapamayacaktı. Şu anda giriş çıkışları engellemiyoruz. Vakalar artarsa bu tedbirleri alabiliriz. Onlar da şu anda tedbirli bir şekilde satışlarını yapıyorlar.”

“BEYENDİK’TE VAKA SAYISI 10’UN ÜZERİNDE”

Örnek, şöyle devam etti: “Belediye personelimiz içerisinde daha önce COVİD-19 görüldü. Ama o arkadaşlarımız iyileşti şimdi de görevlerinin başındalar. Şu an belediyemizde hasta arkadaşımız yok. Bir personelimizin ailesinde çıkmıştı ve o da karantinada bulunuyor. Beldede 10’un üzerinde vaka var. O ailelerimizde komple karantinadalar ve dışarı çıkmıyorlar.”

“EKMEK VE SU İHTİYAÇLARINI KENDİ BÜTÇEMİZDEN KARŞILADIK”

Karantinada olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkan Muhammet Örnek, “Salgın hastalık başladığından bu yana görevlendirdiğimiz personelimiz, sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın tüm alışveriş ihtiyaçlarını karşıladı. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ekmek ve içme suyu ihtiyaçlarını belediye olarak karşıladık. Evinde karantinada olan ailelerimize de gerekli desteğimizi sağlıyoruz. İhtiyaç sahibi bazı vatandaşlarımıza erzak yardımında da bulunduk. Çalışmalarımıza da aynı şekilde devam ediyoruz. Ekonomik koşullarımız el verdikçe biz de yardımlarımıza devam ediyoruz. İnşallah bu hastalıktan biran önce kurtuluruz, ülke olarak hep birlikte ferah bir nefes alırız.” diye konuştu.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ