YAŞADIĞINI İSPATLAMAK İÇİN YASAL YOLLARA BAŞVURDU

Keşan’da, isim ve soy isimleri aynı olan kadınların kimlikleri karışınca, hayattaki kişi ölü olarak kayıtlara geçti. Olay, Yenimuhacir beldesinde yaşandı.
Yenimuhacir’deki iki kardeşle evli kadınların isimleri aynı. S.Ş. ismindeki iki elti, uzun yıllardan beri beldede yaşıyor. Yaşça büyük olan S.Ş. ismindeki kadın, yaklaşık bir hafta önce hayatını kaybetti ve 25 Ocak 2026 Pazar günü toprağa verildi. Cenaze işlemleri sırasında S.Ş’lerin kimlik bilgileri karıştı ve düzenlenen ölüm belgesine, şuan hayatta olan kişinin bilgileri yazıldı.
Vefat eden kadının yakınları, cenazenin ertesi günü ölüm belgesini inceleyince yanlışlık ortaya çıkmış oldu ve vefat eden S.Ş’nin yerine, eltisinin kimlik bilgilerinin yazıldığı fark edildi. Hayattaki S.Ş, her ne kadar yaşasa da yasal olarak ölü olarak göründüğü anlaşıldı.
Kimlik bilgilerinin kayıtlara geçmesinin ardından, hayattaki S.Ş. de yaşadığını kanıtlamak için yasal yollara başvurdu.















































