Reklam
Reklam

“AYNI MASALLAR DEVAM EDİYOR”

“AYNI MASALLAR DEVAM EDİYOR”
  • 30.11.2020
Reklam

İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, hafta sonu yaptığı açıklamada, pandemi döneminde esnafın içerisinde bulunduğu ekonomik sorunlara dikkat çekti.

“BÖYLE BİR ZAMANDA AYRIM YAPMAK HANGİ AKLA VE HANGİ VİCDANA SIĞAR”

“İnsanlara <evde kal> demek kadar, onları evde tutmak da çok önemlidir.” diyen Sarıçeke, şunları söyledi: “Evde tutmak içinde bu insanların geçim sıkıntısını, borçlarını ve kredilerini çözüme kavuşturmak gerekiyor. Maske dağıtımını dahi beceremeyen bir hükümetten bunları istemek zor. Bu süreçte, siyasi hastalığımız olan <Bizden olanlar, bizden olmayanlar> söylemlerini bir kenara bırakmamız gerekiyor. Çünkü koronavirüs salgınında yardımı alan ve almaya devam edenler, <Bize oy verenler ve vermeyenler> şeklinde ayrıldığını görüyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün elindeki listelere göre paraların dağıtıldığını biliyoruz. Bu süreçte, ayrımcılığın bir kenara bırakılması gerekiyor. İnsanları <Bizden olanlar ve olmayanlar> şeklinde ayırmak kimseye faydası olmaz. Daha çok tepki çeker ve insanların ahını alırsınız. Oy vermeyen kesimin devlete ödediği vergileri görmezden mi geleceksiniz? Böyle bir zamanda ayrım yapmak hangi akla ve hangi vicdana sığar?”

“ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARTILAN ÇALIŞAN NE YAPACAK?”

Pandemiyle mücadele döneminde esnafın ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Zafer Sarıkeçe “İş yerine kilit vuran, kepenk indiren berber, çay bahçesi, kafe, mahalle bakkalı, kontak kapatma noktasına gelen kamyoncu, taksici, nakliyeci, servisçi, minibüsçü devlet yardımı olmadan nasıl ayakta kalacak? Pandemi sürecinde 6 ay geri ödemesiz kredi çeken esnaflarımız var ve gırtlağa kadar borçlanmış durumdalar. Esnafımız; sigorta, doğal gaz, elektrik olmak üzere belli bir gideri söz konusu. <Evde kal> deniliyor ama bu ödeme kalemlerinin göz ardı edilmemeli. Bu insanlar evinin geçimini sağlaması için çalışmak zorunda. İş yerleri kapandı ve Ocak ayına kadar kapalı kalacağız ama sonra ne olacak? Her esnafın iş yerinde yanında çalıştırdığı personeller var ve bunlar ne olacak? Bu konuda önlem almayı düşünüyorlar mı? Ücretsiz izne çıkartılan çalışan ne yapacak? Evinin geçimini nasıl sağlayacak?” diye konuştu.

“AYNI MASALLAR DEVAM EDİYOR”

Açıklanan ekonomik paketin içerisinde, esnaf, çiftçi, işçi, sanatkar, öğrenci, emekli ve vatandaşın olmadığını vurgulayan İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Sarıkeçe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Açıklananın adı, yeni ekonomik paket. Ama hâlâ aynı masallar devam ediyor. Paketin içerisinde yandaşlar, milyonlarca borcu silinen kişiler var. Vatandaşın feryadı karşısında kimse kılını kıpırdatmıyor. Tuzu kuru olanın rahatını daha da artıracak paketin adı ekonomik paket olarak geçiyor. Türkiye’de OHAL var deniliyor ama elektrik, doğal gaz, borçlar, banka borçları OHAL dinlemiyor. Alacaklılar OHAL’deyim demiyor. Ev sahibine ve bankaya OHAL’deyim diyemiyorsunuz. Adam sizden borcunu talep ediyor. Bu konuda, herhangi bir çözüm önerisi var mıdır?”

“KÖYLÜ HALKIMIZ EN SON NE ZAMAN İSTİKLAL MARŞI DİNLEDİ?”

Zafer Sarıkeçe sözlerine şöyle devam etti: “Başına <yeni> kelimesi konulan ancak, eskilerden farkı olmayan vatandaşa ve yoksula her defasında sivrilmiş bir kazık olarak geri dönen sözde ekonomik paketlerden ve AKP hükümetinden bıktık. Eskiden de sizler gibi basiretsiz ve beceriksiz politikalar üreten iktidar gördü bu millet. Ama umudunu ve ümidini karartacak kadar enseyi karartmamıştı bu millet. Umutsuz olmamıştı. Gençlerin %40’ı işsiz. Köylerde genç nüfus kalmadı. Asgari ücrete fabrikalarda çalışmak için tasını tarağını toplayıp gidiyor. Köylerimizde taşımalı eğitim olmadan önce Andımız, İstiklal Marşımız ve bayrak töreni yapılırdı. Bayramlarımızı kutlardık, anmalarımızı yapardık. Kutsalımız olan Cumhuriyet ve değerlerini hatırlatan o insanlarımızın bu vatanın evladı olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatırdık. O köydeki vatandaşlarımız seçimden seçime dolaşılıyor. Köylü halkımız, en son ne zaman İstiklal Marşı dinledi? Ezanlar merkezi sistemle okunuyor. İstiklal Marşı, okul çıkış saatinde neden merkezi sistemle okunmuyor? Cuma günleri, İstiklal Marşımızı köylerimizde yayınlayalım.”

“EVDE KAL AMA ÖLME DENİYOR”

Zafer Sarıkeçe açıklamasını şöyle tamamladı: “İlk süreçte, vaka sayıları şu andaki vaka sayılarının altındaydı. İlk süreçte, herkes kendisini izole etmişken, bugün sadece belli başlı sektörleri kapatmak ve diğerlerine dışarıda kalın demek göstermelik bir uygulamadır. Ekonomi bir şekilde devam etsin ama pandemiyle bir şekilde boğuşalım anlamına geliyor. Devlet çıkıp, <Ben size bakamıyorum> desin. Evde kal ama ölme deniyor. Beş parasız evin içinde kalıyorsun ve ölme deniliyor. Sorunların çözümü konusunda, alınan tedbirler yeterli değil. Bu tamamen kendimizi kandırmacadan başka bir şey değildir. Pandemi sayıları bu şekilde azalmaz.”

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ