Reklam
Reklam

“HASTALARIMIZIN 26 EKİM DÜNYA HASTA HAKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLARIM”

“HASTALARIMIZIN 26 EKİM DÜNYA HASTA HAKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLARIM”
  • 27.10.2025
Reklam

Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Vural‘26 Ekim Hasta Hakları Günü’ nedeniyle açıklama yaptı.

Vural, açıklamasında, “Hasta hakları, temel insan haklarının sağlık hizmetleri alanına yansımasıdır. Bilindiği üzere; hastanın öncelikle yararını gözeterek zarar görmemesini, özerkliğini ve hakça bir sağlık hizmeti alabilmesini hedefleyen hasta hakları ile alakalı uluslararası ve ulusal düzeyde çeşitli mevzuatlar bulunmaktadır. Ülkemizde 1998 yılında 26 Ekim ‘Hasta Hakları Günü’ olarak kabul edilmiştir.” dedi.

Hasta haklarının; sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı bulunan fertlerin, sırf insan olmaları hasebiyle sahip bulundukları ve T.C. Anayasası, milletlerarası antlaşmalar, kanunlar ve diğer mevzuat ile teminat altına alınmış bulunan haklarını ifade ettiğini ifade eden Recep Vural, bütün vatandaşların ırk, dil, mezhep, cinsiyet, felsefi, inanç ekonomik ve sosyal durumları dikkate alınmadan hizmet alma hakkı olduğunu vurguladı.

Vural, şöyle devam etti: “Günün önemine nedeniyle ‘Hasta hakları ve sorumlulukları’ konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hasta hakları birim sorumlusu ile hastanemizde yatan hastalar ile ayaktan sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarına, ziyaret ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Hasta hakları; hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü, sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumlulukları bilmesi, daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklardır. Bu nedenle personellerimize özveri ile çalışmalarından dolayı teşekkür eder, hastalarımızın 26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü’nü kutlarım.”

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ