Reklam
Reklam

MUHAMMET ÖRNEK: “ŞAHSIM OLARAK PROJENİN GERÇEKLEŞMESİNİ İSTEMİYORUM”

MUHAMMET ÖRNEK: “ŞAHSIM OLARAK PROJENİN GERÇEKLEŞMESİNİ İSTEMİYORUM”
  • 18.09.2020
Reklam

Beyedik halkı, Korucuköy ile Beyendik beldesi arasındaki meraya kurulmak istenen bazalt (mıcır) ocağı ve kırma-eleme tesisi projesine karşı çıkıyor.

Konuyla ilgili olarak dün akşam Keşan Kent Konseyi önderliğinde, halkı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Saat 20.00 sıralarında başlayan bilgilendirme toplantısına; Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, kent konseyi yürütme kurulu üyeleri, Av. Bülent Kaçar ve belde halkı katıldı.

Toplantıda ilk olarak Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek konuştu.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Beyendik beldesi sınırları içerisinde bulunan ve Kale diye tabir edilen bölgeye ‘Bazalt (mıcır) ocağı ve kırma-eleme tesisi’ açılmak istendiğini belirten Örnek, “Proje kapsamında üretilen malzemenin tamamı, Çerkezköy-Kapıkule Demiryolu Yapım Projesi kapsamında kullanılacak olup, proje kapsamında, ocaktan çıkan malzemenin farklı ihtiyaçlara yönelik boyutlandırılması başka proje planlanması durumunda oralarda da kullanılacaktır.” dedi.

“ŞAHSIM OLARAK PROJENİN GERÇEKLEŞMESİNİ İSTEMİYORUM”

Muhammet Örnek konuşmasına şöyle devam etti: “Aylık patlatma sayısı 8 adet. Yıllık patlatma sayısı da 80 adet. Bir atımdaki üretim 8.273,92 m3’dür. Bir patlatmada açılacak delik sayısı 101 adet. Yani bir patlatmada 101 dinamit kullanılacaktır. Delikler arası mesafe 3,20 metredir. Buradaki ürünün taşınması için kamyonlar bizim beldemizin içerisinden geçen yolu kullanacaktır. Başka alternatif yol yok. Bu yol da günde yaklaşık 184 araç geçecek. Bu sayı 288’e kadar da çıkabilir deniliyor. Yıllık üretilecek 1 milyon 800 bin ton taş çıkarılacaktır. Patlatmalar 2 günde 1 yapılacak. Bu projenin beldemize katkısı ve zararlarını bildirmek için bu toplantıyı yaptık. Şahsım olarak bu projenin beldemize hiçbir katkısı olmayacağına inanıyorum. 101 adet dinamitin bir anda patladığını ve bunun etrafa vereceği zararı bir düşünün. Buradan çıkacak ürün Devlet Demiryolları’nda kullanılacak. Faydası olacaksa çıkartılsın ancak çıkartılırken de beldemize zararı olacaksa şahsım olarak projenin gerçekleşmesini istemiyorum. Ben itiraz dilekçemi verirken mücadelemi yapacağım, aynı duyarlılığı belde halkımdan da bekliyorum.”

Başkan Muhammet Örnek konuşmasının ardından sözü Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz’e bıraktı.

KARAGÖZ: “PATLAMADA KAÇ ŞİDDETİNDE BİR DEPREM OLACAĞINI BELİRTMEMİŞLER”

Sözlerine “Amacımız üzüm yemek, bağcıyı falan dövmek değil.” diyerek başlayan Karagöz, “Projeyle ilgili tanıtım dosyası 206 sayfadır. 101 delik açmak için 101 dinamit kullanılacak olan patlamada kaç şiddetinde bir deprem olacağını belirtmemişler. Bunu sonra yani patlatırken ölçeceklermiş. Karacaali köyünde yapılmak istenen patlatmalı kömür üretim projesinde 48 delik delinecek olan patlatmada ortaya çıkacak deprem etkisinin 6-6,5 şiddetinde olacağı raporlarda yazılıydı. İşte bunu bu raporda yazmamışlar. Bir de projenin yapılacağı yere yakın bir göletiniz var sizin. Bu patlatmalardan ötürü o göletin su tutma özelliğini kaybedeceği yönde ciddi tereddütler içermelisiniz.” şeklinde konuştu.

Toplantı, Hasan Karagöz’ün projenin hayata geçirilmesi durumunda karşılaşılacak olumsuzlukları anlatmasıyla sürdü.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ