Reklam
Reklam

2021 YILI BÜTÇESİ: GELİR 3.244.840 TL, GİDER 3.244.840 TL

2021 YILI BÜTÇESİ: GELİR 3.244.840 TL, GİDER 3.244.840 TL
  • 27.05.2021
Reklam

Keşan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda, GÜNEKAB Başkanı Olcay Soran başkanlığında yapılan ve saat 13.30 sıralarında başlayan toplantıya; GÜNEKAB Meclisi üyeleri katıldı.

Gelir-gider bütçesi…

Toplantı, 2021 yılı birlik bütçesinin görüşülmesiyle başladı. 2021 yılı gelir bütçesi 3 milyon 244 bin 840 TL olarak belirlenirken; gider bütçesinin de 3 milyon 244 bin 840 TL olarak belirlendi ve oy birliğiyle kabul edildi.

Atık su tarife ücretleri…

Toplantının ikinci maddesinde, atık su tarifesi görüşüldü. Üye mahalli idarelerden ton başına 35 TL (KDV dahil), üye olmayan işyerlerinden ve resmi kurumlardan ton başına 140 TL (KDV dahil), birlik üyesi olmayan işyerlerinden ayda 1200 tondan az olmamak üzere getirilen atıklardan ton başına 100 TL alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda daha sonra birlik bünyesinde çalışan 4 adet sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretleri görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Birlik bünyesinde geçici işçi pozisyonunda çalışan 1 adet personelin geçici işçi vizesinin görüşülmesine geçildi ve oy birliğiyle onaylandı.

Toplantıda, 2020 yılı birlik kesin hesapları görüşüldü. Meclis Üyesi İsmail Özcan tarafından 2020 yılı birlik denetim komisyon üyeleri tarafından görüşülen rapor okundu. Daha sonra Meclis Üyesi Hakan Gürel tarafından 2020 yılı birlik faaliyet raporu okundu. Okunan raporlar görüşülerek, karara bağlandı.

Seçimler…

Toplantıda daha sonra seçimlere geçildi. Seçimlerde birlik başkanlığına Erhan Engin aday oldu ve 3 yıllığına birlik başkanı seçildi. Başkanlığa seçilen Engin, meclis üyelerine teşekkür etti.

Daha sonra birlik 1. başkan vekilliğine Hakan Gürel, 2. başkan vekilliğine ise Erdoğan Gümülcineli seçildi.

Birlik katip üyeliklerine Özlem Uybaş ve Banu Saygı seçilirken; yedek üyeliklere Süleyman Gürsel Paçaman ve İsmail Özcan seçildi.

Birlik encümen üyeliğine 1 yıllığına Zafer Topçu, Kamuran Çelik, Muhammet Örnek ve Erdinç Can getirildi.

Seçimlerde, birlik plan ve bütçe komisyon üyeliğine 1 yıllığına Olcay Soran, Erdoğan Gümülcineli, Yüksel Alioğlu, Banu Saygı ve Mustafa Çayır seçildi.

Birlik Denetim Komisyonuna Özlem Uybaş, Olcay Soran ve Coşkun Lofçalı seçildi.

Huzur hakkı ücretleri…

Toplantıda, daha sonra huzur haklarının belirlenmesine geçildi. Birlik başkanının huzur hakkı 828,93 TL, encümen üyelerinin 331,572 TL, meclis üyelerinin ise 248,679 TL olarak belirlendi.

Toplantıda, birlik çalışanı sözleşmeli personel ve işçilerin toplu sözleşme imzalama yetkisinin birlik başkanına verilmesi ve birlik başkanının GÜNEKAB Personel Limited Şirketine yetkilendirilmesi konuları görüşüldü. Görüşmelerin ardından birlik başkanına yetki verildi.

Toplantının son maddesi olan ESTAB ve GÜNEKAB ortak üye mahalli idarelerin çalışma alanlarında hizmet ve proje üretilmesi için 5393 sayılı kanunun 75. maddesi kapsamında işbirliği protokolünün imzalanması için birlik başkanına yetki verildi.

Toplantının tartışmasız ve uyum içerisinde geçtiği görüldü. Toplantıda daha sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Burada söz alan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yeni göreve gelenlere hayırlı olsun dilerken, geçmiş dönemde emek sarf eden yöneticilere de teşekkür etti.

Helvacıoğlu, sorunlara çözüm üretmek için hep birlikte olunması gerektiğini söyledi.

Birlik Başkanı Erhan Engin de sorunların çözümü için birlikte hareket edileceğini ve herkese eşit mesafede yardım yapılacağını kaydetti.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ