Reklam
Reklam

2023 YILI ATIK ÜCRET TARİFESİNE % 72.31 ZAM YAPILDI

2023 YILI ATIK ÜCRET TARİFESİNE % 72.31 ZAM YAPILDI
  • 26.04.2023
Reklam

Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB)’nin meclis toplantısı, bugün gerçekleştirildi.

Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı, saat 14.00’te başladı.

Toplantıda, 28 Aralık 2022 tarihli mecliste görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2023 yılı atık ücret tarifesi görüşüldü.

Tarifeye yapılan % 72.31 zam oramı oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, 4. maddede 2022 yılı birlik kesin hesapları görüşülürken, 2022 yılı birlik denetim komisyon üyeleri tarafından görüşülen raporun bilgi amaçlı meclise sunuldu.

2022 yılı kesin gelir hesabı 2.046.180,63 TL ve 2022 kesin gelir hesabı da 2.185.570,67 TL olarak oybirliği ile kabul edildi ği toplantıda, 5. madde de faaliyet raporu görüşülürken, Birlik Başkanı Erhan Engin, yerini Birlik 1. Meclis Başkan Vekili Hakan Gürel’e bıraktı.

Daha sonra yapılan oylamada 2022 yılı birlik faaliyet raporu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

2023 yılında bir yıllık süre ile görev yapacak birlik encümenine Süleyman Gürsel Paçaman, Erdinç Can, Zafer Topçu ve Kamuran Çelik seçildi.

2023 yılında 1 yıllık süre ile görev yapacak birlik plan ve bütçe komisyonuna Mustafa Çayır, Olcay Soran, İbrahim Dinç, Hakan Gürel ve Özlem Uybaş seçildi.

2023 yılında 1 yıl süre ile görev yapacak denetim komisyonuna Banu Saygı, Coşkun Lofçalı ve Olcay Soran seçildi.

“Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II (Yeşil Gelecek İçi Şehir Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II) Kapsamında Yenikarpuzlu Belediyesi tarafından sunulan ‘Twinning for Clean Cities’ Başlıklı ve TTGS-II/047 referans numaralı projeye birliğimizin iştirakçi olarak katılmasına ve projenin hibe almaya hak kazanması durumunda uygulanmasına; bahsi geçen proje kapsamında birliğe temsil ve ilzama ve gerekli tüm belgelerin hazırlanması için Birlik Başkanı Erhan Engin’e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Toplantı, Güney Edirne Katı Atık Birliği tarafından NEXT Karadeniz havzasında sınır ötesi işbirliği programı 2021-2027 döneminin 1. teklif çağrısı kapsamında hazırlanan Transnational Cooperation for Sustainable Waste Management and Recycling Practices in the Black Sea Basin: Go2Recycling/Karadeniz Havzasında Sürdürülebilir Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Uygulamaları İçin Sınır Ötesi İşbirliği: Go2Recycling adlı ve başvuru esnasında 27 sayılı projenin hazırlanmasına ve son başvuru tarihine kadar programın jems sisteminden sunulmasına, proje başvuru sürecinde ve projenin hibe almaya hak kazanması durumunda, projenin kabul edilmesi ve uygulamaya geçilmesinde birliğin projedeki %10 eş-finansmanın birlik bütçesinden karşılanmasına ilgili tüm belgelerin imzalanması ve birliğin temsil ve ilzama için Birlik Başkanı Erhan Engin’e yetki verilmesi maddesinin de oy birliği ile kabul edilmesiyle sürdü.

Meclis toplantısı, dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ