Reklam
Reklam

KEŞAN BELEDİYESİ VE DORU CEVAP KOLEJİ İŞBİRLİĞİNDE…

KEŞAN BELEDİYESİ VE DORU CEVAP KOLEJİ İŞBİRLİĞİNDE…
  • 11.11.2021
Reklam

Keşan Belediyesi ve Doğru Cevap Koleji işbirliği ile Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Ata’ya Saygı Gecesi” 10 Kasım 2021 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Saat 20.00 sıralarında Kunduracılar Çarşısı’nda başlayan etkinliğe; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan yardımcıları Tahir Özçınar, Ali Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Belediye Meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

“ATATÜRK’Ü GÖRMEK İSTİYORSANIZ, ÇOCUKLARIMIZIN, ÖĞRENCİLERİMİZİN GÖZ BEBEKLERİNE BAKIN”

Programda ilk olarak konuşan Doğru Cevap Okulları Müdürü Anıl Çakır, “Bu gece Atamıza verdiğimizi sözü tuttuğumuzun göstermenin gecesidir. Eğer bugün bu topraklarda özgür bir şekilde yaşıyorsak O’nun sayesinde. Bir gelin gibi dalgalanan şanlı bayrağımızın altında yaşıyorsak O’nun sayesinde. Şehit kanıyla sulanmış bu mübarek topraklara düşman çizmesi değmediyse O’nun sayesinde. İslamiyet’i bütün benliğimiz ile yaşadığımız bu coğrafyada, laik, demokratik, çağdaş bir devlet kurabildiysek O’nun sayesinde. Eğer Atatürk’ü görmek istiyorsanız, çocuklarımızın, öğrencilerimizin göz bebeklerine bakın. O’nu orada çok net göreceksiniz.” dedi.

“YAPTIĞIMIZ HER İŞ, GERİDE BIRAKTIĞIMIZ HER ESER İSTİKLAL SAVAŞIMIZIN BAŞKUMANDANI, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ OLAN ATATÜRK’E ARMAĞANDIR”

Daha sonra söz alan Mustafa Helvacıoğlu, Ulu Önderimiz, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bugün tüm Keşan tek yürek olarak Ulu Önderimiz Atatürk’ü, fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anıyoruz. O bakımdan 10 Kasımlar önemlidir… O’nun hayatını, O’nun mücadelesini, milletimize kazandırdıklarını ve daha da önemlisi kazandırmak istediklerini doğru anlamak bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür. O’nun kendi deyimiyle; ‘Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma’ fikrini en büyük hedefimiz olarak bugün hafızalarımızda tazeliyoruz. Atatürk; tarihe bıraktığı izle, milletinde bıraktığı izlenimle asla unutulmayacak. Ulu Önderimizin fikir ve düşünceleri, dün olduğu gibi bugün de biz Keşanlıların yolunu aydınlatacaktır. Bizler bugün, hüzünlü olmakla birlikte, aynı zamanda ülkemizin ve Keşan’ımızın kalkınması için var gücümüz ile çalışmanın da huzuru içindeyiz. Keşanlılar olarak bugün, ülkemizi ve Keşan’ımızı daha da ileriye taşıyacak adımları atıyor, projelerimizi yılmadan ve yorulmadan hayata geçiriyoruz. Yaptığımız her iş, geride bıraktığımız her eser istiklal savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü olan Atatürk’e armağandır. Her çabamız; onun zekâ, cesaret ve özverisine karşı bir borç ödemedir. İnanıyoruz ki, Keşanlı çocuklarımız ve gençlerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla çabalayacaktır. Bu duygularla; ebediyete uğurlanışının 83. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelemizin tüm kahramanlarını da bir kere daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Konuşmaların ardından, program kapsamında; Doğru Cevap Koleji Öğretmen Korosu, Atatürk’ün sevdiği şarkılar, Atatürk şiirleri, Atatürk oratoryosu sahnelendi.

Program; “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nın okunmasından ardından sona erdi.

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ