Reklam
Reklam

“NE İPSALA VE ENEZ’DE NE DE KEŞAN’DA YETERLİ SAYIDA DOKTOR YOK”

“NE İPSALA VE ENEZ’DE NE DE KEŞAN’DA YETERLİ SAYIDA DOKTOR YOK”
  • 09.02.2022
Reklam

Bugün Keşan’a gelen CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, partisinin Keşan İlçe Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasında, ülke ve Keşan gündemini değerlendirdi.

Saat 13.30 sıralarında CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Gaytancıoğlu, ekonomik krizin giderek arttığını dile getirdi.

Basın toplantısına CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, Keşan Belediye Meclisi’nin bazı üyeleri ile partililer katıldı.

İlk olarak konuşan Pekcan, bir yıl içinde temel gıda fiyatlarının 3 kat artığını ifade ederek “Bir önceki Ramazan ayında yaptığımız yardımdaki aynı listeyi aynı yere bugünkü şartlara göre fiyatlarının ne kadar olduğunu sorduk. Örneğin yardım listesindeki 1 litrelik Ayçiçek yapı 11 liradan 33 liraya, toz şeker 5,5 liradan 13 liraya, bulgur 5,75 liradan 15 liraya yükselmiş. Bu ürünlerin fiyatları geçen seneye göre neredeyse 3 kat artmış. Bazı ürünlerdeki artışlar biraz daha az olsa da genel toplama baktığımızda geçen sene 100 lira yapılan yardım kolisi bu sene 225 lira denk gelerek ortalama yüzde 114 artış var.”

Elektrik faturaların, %127 artarak özellikle evlerin en büyük sorunu haline geldiğine kayıt düşen Okan Gaytancıoğlu, insanların artık ne yapacaklarını bilemediklerini ve eskiden bu elektrik faturalarının bu kadar çok konuşulup gündemde yer almadığını belirtti.

Birçok yerde ışıkların yanmadığını ya da çok az sayıda yandığını belirten Gaytancıoğlu, yaptığını insanların televizyonun ışığından yararlanarak veya en düşük dereceli ampulleri kullanarak aydınlanmaya çalıştıklarını bildirdi.

“NE İPSALA VE ENEZ’DE, NE DE KEŞAN’DA YETERLİ SAYIDA DOKTOR YOK”

Sağlıktaki olumsuz şartlardan dolayı 9 bine yakın doktorun yurt dışına gittiğini ve hastanelerde yeterli sayıda doktor ve yardımcı personel olamadığını vurgulayan Okan Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Dünyada sayılı tıp eğitimi veren ülkelerden biri olmamıza rağmen doktorlarımızı ve sağlık personelini yerinde tutamıyoruz? Şuanda Almanca kurslarında 6 ay süreyle yer yok. Çünkü yurt dışına gitmek isteyen doktorlar tarafından dolduğunu söylüyorlar. İnsanları özel hastanelere mahkûm etti. Büyük müteahhitlere paralar harcayıp camlı, güzel büyük binalar yapıyorlar ama içinde doktor yok. Ne İpsala ve Enez’de, ne de Keşan’da yeterli sayıda doktor yok. Tayinleri çıkıp atamaları yapılsa da buraya gelmiyorlar ve gelseler de dahil biran önce özel sektöre geçmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal tarafından duyurulan tarımsal destekleme bütçesine de değinen Gaytancıoğlu şöyle dedi: “Cumhurbaşkanımız müjde verecek diye bir ay boyunca reklâm yaptılar. 3.2 milyar liralık bir destek verildi. Mazot ve gübre desteği 32 liradan 82 liraya çıktı. Bir dekarlık alanın mazot ve gübre maliyetinin bin lirayı aştığı bir ortamda 80 lirasını devletin karşılaması son derece komiktir. En komik olanı da bu 3.2 milyar liralık desteğin seneye verilecek olmasıdır.”

 

“ENEZ YOLUNA BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI”

Keşan – Enez Karayolunun çok kez gündeme çok gelip yatırım programlarına alınmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını vurgulayan Okan Gaytancıoğlu, “Enez, gelişme potansiyeli çok yüksek olan ve 19 tane köyü olan bir yerleşim yerimiz. Yaz nüfusu 100 bin, kış nüfusu 5 bin. Potansiyeli çok yüksek ve bu potansiyeli değerlendirmek için de en önemli araçlardan bir tanesi Keşan – Enez Karayolu. Keşan – Enez Karayolu gündeme çok gelip yatırım programlarına alındı ama bu sene bir çivi bile çakılmadı. Bu konuda defalarca soru önergesi verdim. Geçen verdiğim soru önergesinde 2021 yılında tamamlanacağı söyleniyordu fakat biz çok iyi biliyoruz ki oraya bir çivi bile çakılmadı. Diğer bir cevapta da diyor ki Keşan Enez yolu 58 kilometre uzunluğunda örtülmüş sıcak karışım kaplamalı tek yol olarak projelendirilmiştir. Keşan – Enez yol güzergâhında bulunan Enez Kavşağı – Kılıçköy arası 5 kilometrelik kesimde üst yapı iyileştirmesi yapılmış olup çalışmalar devam etmektedir. Ama biz şuana kadar hiçbir çalışma yapıldığını görmedik. Hem Enez’imizin hem de o bölgede oradaki yol güzergâhında bulunan yerlerin gelişmesi açısından, bölgemize katma değer yaratması açısından bu yolun yapılmasını istiyoruz.”

 

“MUHTARA SORDUĞUMUZDA KİMSEYİ GÖRMEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Mercan köyünde bir çok tarihi köprülerin olduğunu ve bu köprülere de onarım konusunda bugüne kadar bir şey yapılmadığına işaret eden Gaytancıoğlu, “Mercan köyümüzün tarihi köprüleri var. Köprüler onarım bekliyor yazılı bir fotoğraf görmüştüm. Ben de bunu alıp aynı şekilde soru önergesi haline getirerek önce Kültür ve Turizm Bakanlığına sordum. Bu bizimle ilgili değil, bunu Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına sorun dediler. Ben de bunu tekrar Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına sordum. Gelen cevap ise şöyle, <Edirne İl sınırları içerisinde bulunan Mercan 1 Köprüsü 15,5 metre uzunluğunda 4,5 metre genişliğinde tek gözlü, Mercan 2 Köprüsü ise 40 metre uzunluğunda 3,5 metre genişliğinde 3 gözlü tarihi bir köprüler olup restorasyon çalışmaları devam etmektedir.> Restorasyoncu kim? Nerede yapılıyor? Muhtara sorduğumuzda kimseyi görmediğini söyledi.”

“PROJENİN ÜZERİNDEN 5 YIL GEÇMİŞ AMA HİÇBİR ÇİVİ ÇAKILMAMIŞ”

Mahmutköy Kartalkaya Göleti projesi konusunda da görüş belirten Okan Gaytancıoğlu, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Su son derece önemli. Küresel iklim değişikliğinin yaşandığı bu günlerde özellikle sulama ve içeme suyu barajlar, göletler şeklinde tutularak buradan üreticilerimizin hizmetine ve vatandaşlarımızın tüketimine sunulması gerek. Mahmutköy Kartalkaya Göletti projelendirilip 2017 yılında projesi bitmiş. Bu ne zaman başlayıp bitecek diye sormuştum. Gelen cevapta ise sözde başlanmış ve 3 yıldır devam ediyormuş haberimiz yok. Gelen cevap şöyle, <Edirne Keşan Mahmutköy Kartalkaya Göleti ve sulama projesi yapım işi 2017 yılında tamamlanmıştır.> Yani projesi hazır ama para konması lazım. Cevabın devamında ise şöyle, <Edirne Keşan Mahmutköy Kartalkaya Göleti ve sulama inşasının 3 yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır.> Yıl 2022, projenin üzerinden 5 yıl geçmiş ama hiçbir çivi çakılmamış. Acaba bundan sonraki 3 yılda tamamlanacak yoksa tamamlandı da bizim mi haberimiz yok. Bu barajların tamamlanması lazım. Sadece Mahmutköy barajı değil bölgemizdeki Hamzadere Barajı, Çakmak Barajı gibi yapımı devam eden barajlar var. Bunlara ayrılan kaynaklar son derece az. Çömlekköy Barajı, Suakacağı Barajı, Korucuköy Barajı gibi barajlarında hiçbir şekilde daha çivisi çakılıp hiçbir şey ayrılmadı.”

“PARALAR FSRU DOĞALGAZ LİMANI’NA GİTMİŞ”

Yayla Balıkçı Barınağı’na bu sene de hiç dokunulmadığını ve sahilin yok olduğunun altını çizen Gaytancıoğlu, “Projesi hazır. Oraya 7 – 8 tane dalga kıran yapılması gündemde ve projelendirilmiş. Çevre Bakanlığı Proje Araştırma Geliştirme Strateji Daire Başkanlığı demiş ki <Evet bu Yayla Balıkçı Barınağı yanlış yapılmış. Yanlış projelendirilmiş. 7 – 8 tane dalga krıan yapılması lazım.> Biz ilçe başkanımız ve yöneticilerimizle gidip yerinde gördük. Sahili sizlerde biliyorsunuz. 20 – 30 yıl önceki Yayla ile şimdiki Yayla arasında çok fark var. Kumsal neredeyse bitmek üzere. Buraya mutlaka 7 – 8 tane dalga kıran yani o zamanki fiyatlarla 9 – 10 milyonluk bir proje yapılması gerekirken bakın Keşan’ın paraları nereye gitmiş. Paralar FSRU Doğalgaz Limanı’na gitmiş. Muhtemelen oda uluslararası bir proje olduğu için para ayrılmıştır. Yoksa Keşan devlet yatırımlarından şuanda bir pay almamış gözüküyor.”

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ