Reklam
Reklam

ŞEHİTLİĞE YAKIŞIR DÜZENLEME SONRASINDA İLK TÖREN…

ŞEHİTLİĞE YAKIŞIR DÜZENLEME SONRASINDA İLK TÖREN…
  • 18.03.2022
Reklam

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenen tören, bugün  Keşan Belediyesi tarafından Asri Mezarlık’ta düzenlenen Şehitlik’te gerçekleştirildi.

Törenin ardından, Şehitlik’teki düzenlemelerle açıklama yapıldı.

Açıklamaya; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve Keşan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Dönmez katıldı.

HELVACIOĞLU: “KEŞAN OLARAK GURURLU VE ONURLUYUZ”

İlk olarak konuşan Başkan Mustafa Helvacıoğlu, Asri Mezarlık’taki Şehitlik’te yeni bir düzenleme yaptıklarını belirterek, “Ecdadımıza yakışır bir düzenleme oldu. Vatandaşımızın memnuniyeti var, güzel bir şehitlik oldu. Aynı zamanda gazilerimize de şehitliğimiz yer ayırdık. Kırmızı-beyaz canımızın, vatanımızın rengi. Çanakkale ruhunu aynı heyecan ile burada da yaşatmak istedik. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Keşan kamuoyu da bugün buradaydık. Anlamlı bir tören yaptık. Ecdadımıza borcumuz var. Bunun için çok çalışmamız gerek. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bugün en iyi şekilde anıyoruz. Tüm Türkiye olarak bugün başka bir gurur daha yaşayacağız. İki yakayı birleştiren köprümüzün açılını Cumhurbaşkanımız ile gerçekleştireceğiz. Bizde Keşan’da da şehitlerimize layık bir şehitlik alanı oluşturduk. Keşan olarak gururlu ve onurluyuz.” dedi.

DÖNMEZ: “ÇANAKKALE RUHU BİZİM HER YERDE GEÇERLİ”

Daha sonra söz alan Ferhat Dönmez ise Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yılını kutladıklarını dile getirerek, “Şehitlerimize layık bir düzenleme. Şehitliğimizi cennet görünümüne kavuşturan Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na ve emeği olan herkese teşekkür ederim. Burada söylenecek başka bir şey yok. Çanakkale ruhu bizim her yerde geçerli. Bugün köprümüz de açılacak. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.”” şeklinde konuştu.

AKSAL: “AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI BÖYLE GÜZEL BİR ŞEKİLDE YAŞATMAK HEPİMİZİ MUTLU EDİYOR”

Dönmez’in ardından söz alan Fatma Aksal ise şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek, dünya tarihi değiştirdiğimiz, destan yazdığımız bir gün. Bugün Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutluyoruz. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onlar için ne yapsak azdır. Ama onların aziz hatırasını en iyi şekilde yaşatmak bizim boynumuzun borcu. Yeni şehitliğimizde güzel bir tören gerçekleştirdik. Çok güzel bir düzenleme olmuş. Aziz şehitlerimizin hatıralarını böyle güzel bir şekilde yaşatmak hepimizi mutlu ediyor.”

Programda, Keşan Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi anısına yağlı buğday çorbası ikram edildi.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ