Reklam
Reklam

“ÜRETİCİLERİMİZİN, EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI BU DEPOLARDA ALMASINI İSTİYORUZ”

“ÜRETİCİLERİMİZİN, EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI BU DEPOLARDA ALMASINI İSTİYORUZ”
  • 30.06.2021
Reklam

TMO-TOBB LİDAŞ Keşan Şubesi, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren ürün alımına başlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren yöneticiler, verimin ve kalitenin artması için “Üreticilerimizin bu sistemden faydalanmasını, emeklerinin karşılığını bu depolarda almasını istiyoruz.” dedi.

Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen ve TMO-TOBB LİDAŞ Keşan Şubesi Müdürü Ali Gücüyeter, yaptıkları açıklamada, lisanlı deponun hem ürün hem de üretici açısından önemine dikkat çekti.

Lisanslı depoların kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Kaymaz, “Üreticilerimiz, öncelikle lisanslı depoya ürün getirmeden önce Keşan Ticaret Borsası’nda Türkiye Ürün İhtisas Borsaları (TÜRİB) kaydını yaptırmaları gerekiyor. Bu kayıt işlemi, Keşan Ticaret Borsası tarafından ücretsiz yapılmaktadır. Kayıt işlemini gerçekleştiren üreticilerimizin yeniden kayıt yaptırmalarına gerek yok.

TÜRİB’e kayıt olmak ve lisanslı depoya mal dökebilmek için ÇKS‘ye kayıtlı olmaları gerekiyor.” dedi.

“ÜRETİCİLERİMİZİN, EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI BU DEPOLARDA ALMASINI İSTİYORUZ”

Lisanlı depoculuktaki ürün satışı ve emanete bırakma konularındaki işleyişle ilgili bilgi de veren Necmi Kaymaz, “Buradaki sistem tamamen üreticiye destek ve teşvik sağlamış oluyor. Üreticilerimizin bu sistemden faydalanmasını, emeklerinin karşılığını bu depolarda almasını istiyoruz. Burası onlar için kuruldu. Üreticilerimizin ürünlerini depolayabileceği bir tesis oldu. Ürün üretmek kıymetli olduğu kadar onun değere kavuşması da bir o kadar önemli.” diye konuştu.

“TRAKTÖR VEYA RÖMORKLARDAKİ IŞIK YA DA LEVHALARI TAMAMLAYIN”

Depolara ürün getirecek çiftçilere traktör ve römorklardaki trafik ışıkları veya uyarı levhalarını tamamlamaları konusunda uyarıda bulunan Kaymaz, şunları ifade etti: “Çiftçilerimiz ürünlerini getirirken araçlarındaki trafik işaretleri, reflektörleri, tepe lambaları gibi eksiliklerini tamamlamalarını rica ediyorum. Olası bir kazaya sebep vermeden bayram havasında harman dönemi geçirmelerini temenni ediyorum. 2021 yılının tüm üreticilere bolluk bereket getirmesini, kazançlarını da hayırlı yerlere kullanmalarını diliyorum.”

HASAN ŞEN: “HASAT ZAMANI ÜRÜN PARA YAPMAZ”

Üreticilerin, ürünlerini değerinde satabilmeleri için LİDAŞ depolarını kullanmasını isteyen Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen de şunları söyledi: “Hasat zamanı ürün para yapmaz. Bu Türkiye’nin gerçeği ve bunu değiştirme şansımız yok. Fiyatlarda kıpırdanma olsa da sezon geldiğinde aşağıya düşüyor. İnsanlar ürününü satmayıp lisanslı depoya bırakırsa bunu birkaç ay sonra da satabiliyor. Türkiye’de hangi ürün olursa olsun hasat başladığı zaman fiyatlar aşağıya çekiliyor. Ne kadar arz talep dengesi olsa da durum böyle. Keşan’da kurulmuş olan bu depoyu çiftçilerimizin kullanılmasını rica ediyoruz.”

GÜCÜYETER: “KAPASİTEMİZ 85 BİN TON”

Son olarak konuşan TMO-TOBB LİDAŞ Keşan Şubesi Müdürü Ali Gücüyeter de şu bilgiyi verdi: “3. yılımıza inşallah başlıyoruz. Lisanslı depoculuğun bölgemize iyi bir fayda getirmesi amacıyla yapılan tesislerin son hale geldiği bu güzel görüntü yöremiz için gerçekten bir katma değer. Yatay depolarda 15 bin ton olarak başladık. 2020 yılı 1 Temmuz itibarıyla da 85 bin ton kapasiteye ulaştık. Bundan sonra ki dönem zarfında da 85 bin ton ile devam edeceğiz inşallah. TMO’nun getirmiş olduğu buğdaylar dahil sirkülasyon anlamında depolarımız 77 bin ton dolup boşalmıştır. Günlük işlem hacmi olarak ise 20 saatte 4 bin 600 ton ürünü depolarımıza boşaltıyoruz. Bundan sonra da aynı hızlılıkta devam edeceğimizi tahmin ediyorum.”

 

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ