Reklam
Reklam

BAYGÜL: “FIRINCILIK, EN ZOR VE EN KUTSAL MESLEKLERDEN BİRİDİR”

BAYGÜL: “FIRINCILIK, EN ZOR VE EN KUTSAL MESLEKLERDEN BİRİDİR”
  • 06.06.2020
Reklam

Keşan Fırıncılar Derneğinin kurucu başkanı olan ve başkanlık görevini 7 yıl boyunca sürdüren Necmettin Baygül, hem mesleğini bıraktı hem de dernekteki görevinden ayrıldı.

35 yıllık baba mesleğini bırakarak emekliye ayrılan Baygül, 12 yıl boyunca aile şirketi olarak işlettikleri Keşan Halk Ekmek Fırını’nı da kardeşi Sadettin Baygül’e teslim etti.

Siyasetin yanı sıra Keşan Kent Konseyi Başkanlığını yapan ve kurduğu Keşan Fırıncılar Derneği ile Keşan’daki fırıncıları bir araya getiren Necmettin Baygül, mesleğiyle birlikte denekteki görevlerini bıraktı ve dernek üyeliğinden de istifa etti.

Keşan Fırıncılar Derneği’nin 4 Haziran 2020 Perşembe günü gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında, dernekteki son konuşmasını yapan Başkan Baygül, derneğin kuruluşundan bugüne kadar geçen 7 yıllık faaliyetlerini anlattı.

Örgütlü meslek grubu olmanın öneminden bahseden Necmettin Baygül, görevde olduğu süre boyunca üyelerle birlikte iyi bir yol kat ettiklerini vurgulayarak, başkanlık görevinde ve mesleğinde kendisine destek olan tüm üyelere teşekkür etti. Baygül, göreve gelecek olan yöneticilere de çalışmalarında başarı diledi.

“FIRINCILIK, EN ZOR VE EN KUTSAL MESLEKLERDEN BİRİDİR”

Necmettin Baygül, mesleğiyle ilgili duygu ve düşüncelerini de şöyle ifade etti: “Dernekteki görevim boyunca olduğu gibi mesleğimde de kimseyi kırmadan ve ayrımcılık yapmadan sürdürmeye çalıştım. Fırıncılık mesleği, sektörler içerisinde en zor ve en kutsal mesleklerden biridir. Fırıncılık, kazandığın paradan ve kapına gelen müşterilerinden önce ürettiğin ekmeğe saygı ve minnet duymaktır. Fırıncılıkta, tatil yoktur, izin de azdır. Her zaman kendinden ve aileden feragat etmektir. Günün birkaç saati kapısını kapar, gözlerini dinlendirirsin. İşini yaparken de devamlı dikkat edersin. İçeri de bir toz bile uçmasına izin vermezsin. Yıllarca en iyi ekmeği çıkarırsın, günün birinde bir hata yaptığında yıllarının bir kalemde silinmesine neden olursun. O nedenle insanların boğazından geçecek olan o ekmekten gözünü bir dakika bile ayırmazsın. Uzun yıllardır geçimimi sağladığım fırıncılık mesleğimi bırakıyorum. Tüm fırıncı dostlarımın Allah yardımcısı olsun ve kolaylıklar nasip etsin. İnşallah hak ettikleri değeri görür.”

 

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ